wertjacek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W swoim temacie o błędzie zapory dowiedzialem sie przy okazji instalacji Everesta że mam jakis problem z fontami,poproszę o pomoc w rozwiązaniu tego.Jak dobrze pamiętam problem pojawil sie po zainstalowaniu plugina do PS. Nie wiem co mam wkleić,dlatego poczekam na wskazowki specjalistów. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Miałeś temat założyć w dziale Windows a nie diagnostyki inekcji. Przenoszę. I koryguję w tytule nazwę wartości, o której wspominałam. Uruchom SystemLook x64 i w oknie wklej: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes Klik w Look. Przedstaw raport. . Odnośnik do komentarza
wertjacek Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 musze od razu zaznaczyc że nie mogąc doczekać sie Twojego powrotu z weekendu rozpocząlem osobistą vendettę z fontami i teraz PS też się spsuł. SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Co konkretnie robiłeś z fontami? Dodaj mi jeszcze skan na klucze Fonts oraz pliki NLS: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts :filefind C_*.NLS* . Odnośnik do komentarza
wertjacek Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 kolega mial dopiero co zainstalowanego win7,eksportowalem z regedit Font,FontMapper i FontSubtitutes i dodalem do swojego,po czym podmienilem fonts z c:/Windows i restart Ps czy drugie skanowanie powinno byc takie dlugie?/ bo u mnie dosc dlugo skanowało,ze 3x dluzej niż te pierwsze. Edit Picasso wczoraj niestety musialem uzyć PS i przeinstalowalem program. Piszę bo wiem że produkty adobe wykorzystuja swoje fonty,dlatego też zawartość C:/windows/fonts zapewne sie zmieniła.Chyba nie będzie miało to znaczenia przy naprawie tego głównego błedu,ale informuję by nie zrobila sie z tego powodu kaszanka w topicu. Ps. photoshop oczywiście wyswietla teraz czcionki poprawnie. SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
wertjacek Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 EDIT dobra poradziłem sobie.Zapisy odpowiedzialne siedzą w HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\CodePage\ nazwy od 1250 do 1361 musza miec takie same dane tzn: 1250 .......... c_1250.nls 1251 .......... c_1251.nls 1252 .......... c_1252.nls ........................... i tak dalej.U mnie wszystkie zmienione zostaly na c_1251.nls Uważam problem za ROZWIĄZANY. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi