covo Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 na poprzednim laptopie, na identycznym systemie (przerobka xpsp3) program instalowal sie bez problemu. To jest stary program, jeszcze z czasow, gdy byly programy dla 95/98/nt bez wymieniania xp. Ale - jak wspomnialem - jednak instalowal sie i dzialal takze na xpsp3, i to bez jakichkolwiek trybow zgodnosc. Natomiast na nowym lapt. i tym samym sys. (+ juz dotnety...) - za licho nie chce sie zainstalowac, tzn.: klik w exe i jak zabetonowany. Zero ruchu. Nie pomaga wybierany w desperacji tryb zgodnosci z nt,ani z 95/98. Warto dodac (może), ze wylaczony jest calkowicie DEP. Zero antywirusa i jakichkolwiek programow mogacych cokolwiek zablokowac. Zapewne nie ma jakiejs szybkiej, a blyskotliwej odpowiedzi na pytanie: jak jednak to cudo zainstalowac... Ale moze jest mozliwe chociaz dojrzec jakims softem na czym potyka sie ten exe-k przy instalacji? I ta droga znalezc odpowiedz na pytanie: dlaczego nie jest mozliwa instalacja w tych nowych warunkach. Procmon z sysinternals ma tu sens...? Jakas rada? thx Odnośnik do komentarza
Melchior Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Napisz może jaki to program, to pomyślimy co da się dalej zrobić. Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 intuicyjnie czuje, ze nic do rzeczy nie ma tutaj rodzaj tego prostego programu, wazne jest tylko to, ze nie chce sie odpalic instalacyjny exek, a na poprzednim laptopie, na identycznym systemie (przerobka xpsp3) program instalowal sie bez problemu. w gruncie rzeczy jest to problem taki: 1. jak zbadac, czym zbadac: na czym sie rozklada plik instalacji? albo: 2. do czego sie odwoluje w systemie, a tego nie ma i dziwne, ze nie ma, bo system ten sam. Czyli pytanie o metodę śledztwa. Jak w ogole sie za taki problem zabiera. Ogolnie. W takich "razach". Wobec tego, co wytluszczone: co ma do rzeczy to, czy jest to stara gra, albo jakis stary edytor,albo... Metoda. Metoda. Metoda. Odnośnik do komentarza
Ciacho228 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 A w procesach widac ze exe jest odpalony czy wgl go niema ? Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Hmm. Sprawdź czy w dzienniku zdarzeń nie ma błędów odnośnie tego pliku. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Ja brałem Process Monitor i przekopywałem się przez tysiące linii. Przypomina mi się jeszcze Dr Watson: http://support.microsoft.com/kb/308538/pl Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 A w procesach widac ze exe jest odpalony czy wgl go niema ? nie, bo jest tak, jak napisalem: "klik w exe i jak zabetonowany. Zero ruchu." Nie rusza sie nawet o milimetr, by zainstalowac sie. Hmm. Sprawdź czy w dzienniku zdarzeń nie ma błędów odnośnie tego pliku. zero śladu w kazdym miejscu dziennika Ja brałem Process Monitor i przekopywałem się przez tysiące linii. Przypomina mi się jeszcze Dr Watson: http://support.micro...om/kb/308538/pl dla procmona, to pewnie powinno sie cos z tego pliku instalacyjnego najpierw pojawic, zeby procmon cokolwiek zobaczyl, a nie widzi nic, pustynia, bowiem nic sie nie pojawia, plik instalacyjny ani drgnie. btw: drwatson czysty Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 na poprzednim laptopie, na identycznym systemie (przerobka xpsp3) program instalowal sie bez problemu. To jest stary program, jeszcze z czasow, gdy byly programy dla 95/98/nt bez wymieniania xp. Ale - jak wspomnialem - jednak instalowal sie i dzialal takze na xpsp3, i to bez jakichkolwiek trybow zgodnosc. Natomiast na nowym lapt. i tym samym sys. (+ juz dotnety...) - za licho nie chce sie zainstalowac, odpowiadam sam sobie. rozwiazanie okazalo sie banalne: plik instalacyjny programu byl w katalogu o zbyt dlugiej nazwie, a ten katalog w jeszcze innym katalogu, wiec wystarczyło umiescic plik instalacyjny w kat o krotkiej nazwie, na przyklad "a": c:\a\plik_instalacyjny.exe i exek zainstalowal sie. wszystko z powodu dlugich nazw/scieżek dostepu , jak na tak stary program. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi