wertjacek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 mam taką zagwozdkę z plikiem na który nałożył ktoś swoje logo (to nie jest jakas próba zabezpieczenia sie przed kopiowaniem,czy cos w ten deseń,filmik jest wykrojony z pewnej wiekszej calości) tak ze ja chcac wykorzystac ta sekwencje moge to spokojnie zrobić.Problemu by nie było gdybym znalazl orginalny film z ktorego owy kawalek zostal spreparowany,ale przy ilości filmów w sieci to szukanie igly w stogu siana.Dobra to tyle na ten temat. Logo znajduje sie w lewym gornym rogu,jest statyczne,to troche ulatwiłoby sprawe np. wykorzystując: 1.VirtualDub i opcje zamazania logo.Tyle ze to jest mało zadawalajace,nie wygląda to dobrze,widać ze jest tam grzebane. 2.Moge edytować film i zapisać w sekwencji zdjęć,po czym retuszować np. InPaintem,z tym ze przy kilkuset (bardziej zblizałoby sie to w tysiąc) zdjeciach to trwałoby wieki. A ja chcialbym wiedzieć czy jest cos posredniego między obiema opcjami.Prawde powiedziawszy nie słyszalem o takich programach,nie czytałem o takich próbach,ale ze programów multimedialnych jest tyle ze wcale bym sie nie zdziwil gdyby takowe były. Widze to tak,program musiałby posiadać mozliwości Inpainta ( InPaint posiada inteligentny algorytm, który zastępuje niechciany element nowym, na podstawie sąsiadującego fragmentu obszaru) i zamazywał logo jednoczesnie przerabiajac film na sekwencje zdjęć.Wiem.... takie cos to tylko w erze,ale spytać nie zaszkodzi Ps. Rotoskopia w After Effect jest chyba dobrym i jedynym przykładem jaki moge z pytaniem powiązać,tyle ze dzialajacym w "druga stronę" czyli na podstawie ruchu wycina obiekty. Edit. Prosiłbym moderatora o poprawienie tytułu,uciekła mi literka,ma byc usuwanie Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Poszukaj pomocy tu http://www.fixitpc.p...5-videoaudiopl/ Odnośnik do komentarza
wertjacek Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 no dzieki za link,przejrzalem te forum.Tam same duperele,niejednemu sie przyda zapewne ale to nie dla mnie.Znam te myki.Nic szczególnego. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Nie robie w branży filmowej więc Ci nie pomogę. A co do forum to nie miałem na myśli przeglądania a założenie tematu. Odnośnik do komentarza
wertjacek Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 (edytowane) OK! rozumiem,może faktycznie temat troche nietrafiony. zalożylem ale nie liczę na pomoc,jesli juz to ktos mi poradzi VD a tego nie chce bo to kicha,na filmach z p2p to może i rewelka ale ja nie maskuje filmu kreconego z kamery w kinie Edytowane 24 Listopada 2012 przez DawidS28 Ok, usuwam dubla. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 zalożylem ale nie liczę na pomoc poczekaj niewierny Tomaszu. Często sprawy wyjaśniają się w najbardziej nieoczekiwanym momencie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi