Majaque Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Jakiś spory czas temu przeszedłem na cały pakiet AV+Firewall od Comodo. Oczywiście najpierw całkowicie odinstalowałem Avirę (ze względu na brak natywności), przeczyściłem ichniejszym RegCleanerem. A babol - wprawdzie wizualny - ale jak był, tak jest: Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 A tutaj nie bedzie rozwiązania tego wpisu KLIK. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 No właśnie nie... Zdaje się, że ten skrót jest właśnie jedyną pozostałością po Avirze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Poszukaj w rejestrze, np. w HKLM / Software/ Avira / Antivir/ Desktop Sprawdź wszystkie klucze pod katem wpisu Avira Zobacz też taki klucz, czy w ogóle go masz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace\{65B15F 35-10FB-4090-B7D1-18B78C72DD82} Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Zapomniałem dodać, że ten wpis pozostał nawet po nadinstalowaniu Windowsa (nakładkowa instalacja opcją Upgrade, z zachowaniem zainstalowanych aplikacji). Z tego powodu podanych przez Ciebie kluczy, w rejestrze oczywiście brak (tego związanego z Explorerem również). Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 W Panelu sterowania obiekt jest definiowany albo przez NameSpace albo przez CPL. Dla Avira jest to kluczyk rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace\{305CA226-D286-468e-B848-2B2E8E697B74} Tu z wirtualnej maszyny Windows 7 x64: Po usunięciu klucza obiekt natychmiast zanika w Panelu. Zapomniałem dodać, że ten wpis pozostał nawet po nadinstalowaniu Windowsa (nakładkowa instalacja opcją Upgrade, z zachowaniem zainstalowanych aplikacji). Z tego powodu podanych przez Ciebie kluczy, w rejestrze oczywiście brak (tego związanego z Explorerem również). Widzę tu jakieś zaprzeczenie. Nakładka przecież nie zeruje rejestru do postaci "fabrycznej", dlatego jest nakładką. Co masz na myśli z tą "nakładką"? A kluczy brak, bo Belfegor podał dane "z powietrza". Ta klasa NameSpace to w ogóle nic nie ma wspólnego z Avira. . Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 To dziwne, ale nie mam tego GUIDa... :/ edit: Odnalazłem. O dziwo - znalazło go w tym miejscu dopiero, gdy go wyszukałem. ;o Dziękuję Ci, droga Picasso za pomoc w usunięciu tego kosmetycznego wpisu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Majaque Wejście na pewno jest w rejestrze. Pytanie, czy masz klucz: HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{305CA226-D286-468e-B848-2B2E8E697B74} Szukaj w rejestrze albo klasy {305CA226-D286-468e-B848-2B2E8E697B74} albo odnośnika do pliku rcimage.dll. EDIT: edit: Odnalazłem. O dziwo - znalazło go w tym miejscu dopiero, gdy go wyszukałem. ;o Pisałam nie widząc edycji. Ale możesz poszukać tej klasy dodatkowo, może być w innych miejscach w resztkach. . Edytowane 17 Września 2010 przez picasso Temat został oczyszczony z oftopów i zbędników. //picasso Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Resztki usunięte... Belfegor chciał pomóc, a pomylił przecież tylko klasę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi