martiens666 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam. Pisze w imieniu mojej Dziewczyny. Od jakiegoś czasu korzystamy z usług Multimedii Polskiej. Prędkość Transferu danych to 12MB. Przy takiej prędkości według testów na speedtest.net Ping wynosi ponad 500ms gdy na innych komputerach waha się w przedziale 7-20 ms. Do tematu dołączam log z Net-loga. Proszę o jakąś Pomoc net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 To jest zadziwiające, bo ja nie widzę żadnych większych problemów. Zrobimy standardową procedurę dla sieci bezprzewodowych. Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator. Wpisz komendę netsh int ip reset reset.log Potem restart komputera. Następnie pobierz i zainstaluj pierwszą od góry paczkę ze sterownikami: http://www.atheros.c...set=37&system=5 Znowu restart. Dużo sieci pracuje na kanale 6, takim samym jak WiFi Twojej dziewczyny. To może powodować zakłócenia. Przydałoby się wybrać najmniej obciążoną częstotliwość przez inne sieci. W tym celu pobierz, zainstaluj i uruchom program inSSIDer. Zrób screen z listy sieci: http://www.metageek....ducts/inssider/ Kliknij Windows+R, wpisz devmgmt.msc i w otwartym oknie Menedżera urządzeń znajdź swoją kartę sieciową. Z menu kontekstowego wybierz Właściwości, potem przejdź do karty Zaawansowane. Spisz wszystkie właściwości wraz z ustawionymi parametrami. Przejdź do karty Szczegóły, znajdź Identyfikatory sprzętu i wrzuć tutaj screen. Tak samo zakładki Sterownik. Odnośnik do komentarza
martiens666 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Wpisałem tą komendę do wiersza poleceń, ściagnelem paczkę ze sterownika lecz nie mam pojęcia jak mam to zainstalować mam pliki .inf i gdy prawym na nie kliknę wyskakuje błąd : " Wybrany plik INF nie obsługuje tej metody instalacji". Nie widzę w tych plikach instalatora. Przepraszam jestem zielony w tych sprawach Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ściągałeś z tego zielonego buttona "Click for download"? Kliknij Windows+R, wpisz devmgmt.msc i w otwartym oknie Menedżera urządzeń znajdź swoją kartę sieciową. Z menu kontekstowego wybierz Aktualizuj oprogramowanie sterownika -> Wskazujesz rozpakowaną paczkę. Odnośnik do komentarza
martiens666 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Dziękuje za Podpowiedz:) A więc zrobiłem tak jak Pan zalecał Zainstalowałem InSSIDera i wrzucam wszystko o co Pan Prosił Wireless Network Adapter.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wireless Mode Selection Wartość: Auto Co masz możliwego do ustawienia? Masz dostęp do konfiguracji routera? Przydałoby się przestawić kanał (częstotliwość, na którym jest dokonywana transmisja) na 1, wydaje się najmniej obciążony. Druga sprawa to zmiana trybu WiFi na 802.11g. 802.11n jest niewykorzystywane w całości, a ma mniejszą stabilność niż 802.11g. Jaki Twoja dziewczyna ma router? Odnośnik do komentarza
martiens666 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Jest jeszcze możliwość przestawienia na Wireless Mode Selection Wartość:802.11b/g Mam możliwośc konfiguracji routera. Zmieniłem kanał na 1 lecz nie wiem gdzie zmienić ten tryb wifi. Router z którego korzystamy to Netgear model JWNR2000 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 To zmień na 802.11b/g, wykonaj restart komputera, a potem sprawdź prędkość na http://speedtest.net i wykonaj raport z Net-log. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi