Crav Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Dobry wieczór, otóż mój kolega ma problem gdyż niektóre strony mu się kompletnie niewczytują (np. ugu.pl). Piszę w jego imieniu ponieważ na Fixitpc.pl też nie ma dostępu. Strona ładuje się bardzo długo po czym wyskakuje komunikat: Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Kolega próbował już czyścić dane przeglądarki, zmieniać konfigurację DNS, czyścić pamieć DNS, korzystać z innej przeglądarki - nic nie zadziałało. Na strony te może jedynie wchodzić za pomocą proxy co dla niego jest uciążliwe ponieważ ma stronę na hostingu ugu.pl (o dziwo strony się ładują lecz bardzo długo, ale nie strona główna ugu.pl). Wątpie aby blokowały to MultiMedia gdyż mam internet z tej samej firmy, nawet mamy to samo IP. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić bardzo proszę o pomoc. Poniżej załączam logi OTL kolegi: Jeżeli to zły temat to serdecznie przepraszam i proszę o przeniesienie. Extras.Txt OTL.Txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Niech da jeszcze log z tego: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Crav Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Log dodany w pierwszym poście. O dziwo po użyciu programu wszystko wróciło do normy, dlatego dziękuje w imieniu kolegi Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ok, Net-log zresetował pamięć podręczną DNS. Nie zdziwiłbym się, gdyby to pomogło. Nie wiem, jakie ma ustawione na routerze serwery DNS, ale teraz to już bez znaczenia. Zamykam temat jako rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi