DadaD Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam! Problem jak w tytule - Po włączeniu komputera mysz usb nie działa pomaga wyjęcie i włożenie wtyczki. Windows XP z SP3 Prawdopodobnie związane jest to z funkcjami oszczędzania energii, przejrzałem ustawienia BIOS, poczytałem o ustawieniach w Windows ale nie wiem na co zwrócić uwagę, aby wyeliminowac ten błąd. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Prawdopodobnie związane jest to z funkcjami oszczędzania energii, przejrzałem ustawienia BIOS, poczytałem o ustawieniach w Windows ale nie wiem na co zwrócić uwagę, aby wyeliminowac ten błąd. Prawdopodobnie tak. Sprawdź ustawienia. PPM na moj komputer/ właściwości/ menago urządzeń rozwiń gałaż kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej teraz klikasz PPM na głowny koncentrator USB/ właściwości/ zakładka zarzadzanie energią sprawdź czy masz zaptaszkowane w ten sposób sprawdź wszystkie koncentratory mozesz wszystko odptaszkować i zobaczyć jaki jest efekt Odnośnik do komentarza
DadaD Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Dzięki! działa bez pudła. "Odptaszkowałem" były dwa zaznaczone w tym jeden z myszką. pozdrowienia EDYTKA: Niestety problem nie jest zlikwidowany. Sprawdzałem przy restarcie komputera i wtedy myszka działa. Natomiast po wyłączeniu komputera mimo odhaczonych funkcji oszczędzania energii i uruchomieniu komputera jest "martwa" pomaga wyjęcie i włożenie wtyczki. Podłączony do innego gniazda usb modem nie wymaga takiej operacji. Gdzie szukać rozwiązania pozdrowienia Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) Natomiast po wyłączeniu komputera mimo odhaczonych funkcji oszczędzania energii i uruchomieniu komputera jest "martwa" pomaga wyjęcie i włożenie wtyczki. Podłączony do innego gniazda usb modem nie wymaga takiej operacji. Czy oprócz myszy i modemu masz jakies inne urządzenia podpiete stale na USB? Jesli tak, a nie muszą byc stale właczone wypnij je. Zobacz czy w biosie masz opcje USB Legacy Support i USB 2.0/USB Hi Speed, jeśli tak to ustaw je obie na enabled Sprawdź opcje zasilania w modemie: wchodzisz do MU PPM na modem i sprawdź, czy jest zaptaszkowane oszczędzanie energii. Problem może leżeć po stronie samej myszy. Warto zobaczyć jak sytuacja będzie wyglądać po zmianie urządzenia. Możliwe, że na danym wyjściu USB coś jest nie tak z napięciem. Mozna też spróbować aktualizować sterowniki do chipsetu płyty głównej i sam bios. Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi