assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam. Od jakiegoś czasu mój laptop sam przechodzi w tryb uśpienia. Jakis czas temu (całkiem dawno) przez przypadek coś się na niego wylało ale po odwróceniu i odstawieniu na kilka godzin działał normalnie. Kilka dni temu zauważyłam, że wyłącza się on tylko przy poruszaniu klapą laptopa. Czy to jest ze sobą powiązane? Czytałam, że może tu pomóc oddanie laptopa do serwisu do oczyszczenia. Czy to prawda? Jeśli tak, to jaka jest tego cena..? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wyłącza się całkiem, czy przechodz w stan uśpienia? Bo to jest różnica. Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 W stan uśpienia Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 kliknij ppm na ikonę baterii na pasku i wybierz Opcje zasilania. Pewnie masz ustawiony Tryb zrównoważony, kliknij na zmień ustawienia planu Jescze po lewj jest opcja Wybierz skutek zamknięcia pokrywy, tam możesz sprawdzić co jest zaznaczone i dokonać zmian. przy opcji Przełącz komputer w tryb uśpienia zaznacz Nigdy. Opcja dotyczy pracy na baterii i zasilaczu. Możesz zaznaczyć obie lub najczęściej używaną. Zapisz zmiany restart i sprawdź Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Zrobiłam dokładnie tak i po restartowaniu dwukrotnie w tym samym miejscu przy poruszaniu klapą, nie przeszedł w tryb uśpienia ale całkowicie się wyłączył... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 przy poruszaniu klapą, nie przeszedł w tryb uśpienia ale całkowicie się wyłączył... czy to poruszanie klapą to jest całkowite zamknięcie klapy? Czy pochylenie o 2-4 cm.? Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wczesniej to było bardziej 1, 2 cm . Teraz dla sprawdzenia przymknęłam duzo ale nie do końca i otworzyłam .I własnie przy otworzeniu się wyłącza, przed kątek 90 stopni Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Teraz dla sprawdzenia przymknęłam duzo ale nie do końca i otworzyłam .I własnie przy otworzeniu się wyłącza, przed kątek 90 stopni powtórz to jeszcze raz, tylko teraz zamknij klapę całkiem i czekaj na wyłączenie lapka. Potem otwórz klape i uruchom system. Jak bedzie już pulpit, zacznij zamykać, lub otwierać i sprawdź w jakim położeniu nastąpi wyłączenie systemu. Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Zrobiłam i dokładnie to samo... Wyłacza się tworząc prawie kąt 90 stopni. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Bez względu czy masz gwarancje ,czy nie możesz wybrać się do serwisu. Nic nie mów o zalanym lapku, niech kombinują. Problem tylko w tym, że mogą zaproponować wymianę połowy podzespołów. Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 dziękuję a to jest prawdopodobne, że to od tego zalania? I tak jak inni pisali na forum, że powinno pomóc czyszczenie w serwisie? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 a to jest prawdopodobne, że to od tego zalania? I tak jak inni pisali na forum, że powinno pomóc czyszczenie w serwisie? możliwe, że pomoże czyszczenie. Ale chyba problem leży w połaczenie ekranu z płytą głowną lapka. Tym bardziej, że problem pojawił się kilka dni po zalaniu. Odnośnik do komentarza
assia0001 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ok , dziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi