fear111 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam, podczas włączanie komputera wyskakuje Primary IDE Master : None Primary IDE Slave : None Secondary IDE Master : None Secondary IDE Slave: None Musze nacisnąć F1 aby kontynuować. Gdy chce wyłączyć komputer wyskakuje blue scerean i komputer coś ładuje ale po chwili się resetuje. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Bardzo dziwne. U mnie na moim komputerze wszystko jest poprawnie. A może masz inny komputer? Czy kop mu nie pomaga? Może użyj młotka. Odnośnik do komentarza
fear111 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Młotek też nie pomógł (to nie jest mój komputer tylko mojego kolegi i on mi mówił o kopaniu i podrzuceniu ( nie jest zbyt mądry bo on na pulpicie przechowywał 72 GB danych) a ja mu tylko pomagam) . Czasem wyłącza się ekran a komputer działa. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Primary IDE Master : NonePrimary IDE Slave : None Secondary IDE Master : None Secondary IDE Slave: None Jeżeli dysk jest na SATA to nie będzie go tu widać. Jak wyskakuje BSOD to nie ładuje a robi zrzut pamięci, zanim się zrestartuje spisz kod błędu, powinno tam również pokazać plik powodujący błąd. Na ekranie BIOS-u gdzie pisze żeby wcisnąć F1 również powinno pisać co powoduje błąd, może to być uszkodzona klawiatura czy rozładowana bateria, może tam również pisać żeby przywrócić BIOS do ustawień optymalnych lub domyślnych. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 No, tak moze byc. Moze tez pisac kursywa lub zagotowac wode na kawe. Kopanie jest tez nie zle. Najlepiej kopac z woleja. https://www.fixitpc.pl/topic/14206-komputer-ma-problemy-z-wlaczaniemwylaczaniem/page__p__96746?do=findComment&comment=96746 zakladaj jeden temat o kopaniu bo nie starczy miejsca na tematy o skakaniu i pluciu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi