intruder Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam! Jak zmusić Windows Media Player-a 12 (Win7 x64 HP) żeby wyświetlał napisy? Próbowałem wielu roziązań z sieci jednak bez powodzenia. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Więcej danych: o jakie formaty napisów chodzi, co próbowałeś (by się nie powtarzać), czy masz zainstalowane już jakieś kodeki zewnętrzne w systemie (z rozróżnieniem na 32-bit i 64-bit) i czy coś przestawiałeś (dekodery domyślne). Odnośnik do komentarza
intruder Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Więc tak: napisy w formacie *.txt, nazwa taka sama jak pliku video, zainstalowane najnowsze ffdshow wersja 64 bit, nic nie przestawiane oprócz zakładki "napisy". Odznaczanie i delikatne zmiany w zakładce "napisy" w ustawieniach ffdshow nie skutkuje. Zainstalowane dodatkowo DirectVobSub 2.41.6205 x64, próbowałem zmieniać ustawienia, niestety również bez powodzenia. W ustawieniach WMP ustawiona opcja "wyświetlaj napisy/jeśli dostępne". Zależy mi na jak najmniej inwazyjnym rozwiązaniu problemu, bez instalowania jakichś kombajnów typu K-lite lub innych "lepszych" odtwarzaczy. W zasadzie mam działającą wersje "portable" SubEdit Player-a która mnie satysfakcjonuje, ale chciłbym jeszcze mieć w zanadrzu WMP skoro już jest ... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Pytanie może głupie ale: zainstalowane najnowsze ffdshow wersja 64 bit + W ustawieniach WMP ustawiona opcja "wyświetlaj napisy/jeśli dostępne". Skąd odpalasz WMP? Z Tray`a czy z Program Files? W Tray`u domyślnie siedzi wersja 32-bitowa. Odnośnik do komentarza
intruder Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Znowu mnie wiesław kierujesz na właściwe tory Rzeczywiście odpala się wersja x86, nawet bezpośrednio po otwarciu pliku multimedialnego ... spróbuję zainstalować ffdshow w wersji 32 bitowej i tam pogmerać w ustawieniach ... ... ale wczesniej spróbuję z wersją x64 z "\Program Files\" ... Odnośnik do komentarza
intruder Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No i gra! Rzeczywiscie wersja x64 jest w \program files\ i ją ustawiałem cały czas, a odpalałem "domyślną" x86 Teraz wszystko w porządku! Wiesław - inspirujesz dzięki !!! Odnośnik do komentarza
intruder Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam! Ponownie pytanie odnośnie tego "najwspanialszego" playera na świecie, mianowicie: odtwarza juz napisy do niemal wszystkich plików filmowych (dzięki Wiesław :-) za wyjątkiem tego typu: ======================================== Ogólne bitrate pliku: 1 140 Kbps Format: MPEG-4 Video FPS: 23.976 Video kodek: Video bitrate: 1 015 Kbps Video rozdzielczość: 720x404 Video rozmiar: 428 MiB (89%) Video proporcje obrazu: 16:9 Audio format: AAC Audio format wynik: Advanced Audio Codec Audio bitrate: 121 Kbps Audio liczba kanałów: 2 Audio sampling rate: 48.0 KHz Audio resolution: Audio rozmiar: 51.0 MiB (11%) ======================================== Jest to plik z rozszerzeniem *.mp4 Zainstalowane najnowsze k-lite codec pack w wersji 64bit OS Win 7 HP 64 bit Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego nie odtwarza napisów z tymi plikami? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi