vince Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Otrzymałem komunikat o znalezieniu uszkodzonych plików lecz nienaprawialnych przez Windows resource protection. Otwarcie pliku log kończy się odmową dostępu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 CBS.LOG nie ma po co otwierać. Komenda sfc /scannow zrobiona z poziomu WinRE nie nagrywa do CBS.LOG. Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Czy w tej sytuacji wchodzi w grę jedynie naprawa systemu z płytki lub reinstalacja? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ale Belfegor podał komendę pod Windows. Komenda musi być inna, bo jest wdrażana z poziomu środowiska zewnętrznego. Prawidłowa to: sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=E:\Windows podejrzewałem że w takim przypadku jest coś na rzeczy, ale coż zabrakło wiedzy. Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 W porządku, ale co z rozwałką na moim laptopie? Mam już zacząć poszukiwania płyty? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Mam już zacząć poszukiwania płyty? jak Ci nie zależy na danych, trzeba przestawić na active partycje Recowery i z niej instalować system. W przeciwnym razie pozostaje np. Ubuntu, tryb bezinstalacyjny i kopia twoich plików. Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Po przywróceniu systemu do stanu początkowego, a następnie instalacji aktualizacji niestety problem wystąpił na nowo - system nie startował. Po odcięciu laptopa od sieci system uruchomił się, więc podejrzewam obecność rootkita. Odpaliłem gmer jednak wszystkie opcje od System do Biblioteki są wyszarzone (plik gmer pobrałem z waszej linkowni). Proszę o pomoc i przeniesienie wątku do odpowiedniego działu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Po przywróceniu systemu do stanu początkowego, a następnie instalacji aktualizacji niestety problem wystąpił na nowo - system nie startował.Po odcięciu laptopa od sieci system uruchomił się, więc podejrzewam obecność rootkita. Odpaliłem gmer jednak wszystkie opcje od System do Biblioteki są wyszarzone Nie sądze. Rootkit zostałby usuniety, tu jest problem sterowników do karty sieciowej. podaj jak łaczysz się z netem, oraz dane kart sieciowych z menedżera urządzeń. Tak Windows 7 HP 64bit. na systemach 64bit gmer nie działa Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Łącze się poprzez kartę Wifi Intel Centrino Wireless-N 130. Ethernetowa: Realtek PCIe GBE Family Controller. Laptop jest też łączony poprzez modem Usb. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 zaktualizuj stery do wifi http://downloadcente...+Wireless-N+130 sieć powinna być odłaczona na czs aktualizacji Ethernetowa: Realtek PCIe GBE Family Controller. Laptop jest też łączony poprzez modem Usb. jaki modem? konkrety? na stronie samsunga sprawdź aktualizacje dla sterowników karty Lan na stronie producenta modemu stery do modemu Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja tylko w tej kwestii: Wszystkie czasy poniżej 50ms. Linki do Smart: http://www.tinypic.pl/0m7e3evgeqsv Kłamiesz kolego. A to niezbyt ładnie podawać nieprawdziwe informacje. A dodatkowo na tym dysku możesz sobie robić jajecznicę. Białko się zetnie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Kłamiesz kolego. A to niezbyt ładnie podawać nieprawdziwe informacje.A dodatkowo na tym dysku możesz sobie robić jajecznicę. Białko się zetnie. Wiesiu, jeśli możesz rozwiń myśl. To z jajecznicą łapie - za wysoka temperatura pracy dysku. Dodam jedno jeśli dalej jest na stanie AVG - do usuniecia. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Wiesiu, jeśli możesz rozwiń myśl. Przecież sam to zauważyłeś. 1 sektor oczekuje na realokowanie. A taka informacja to nie jest dla sektora z czasem poniżej 50 ms. Pytanie jest czy autor wykonał skan do końca czy stracił cierpliwość? Oraz czy na dole obrazka pod czasami dostępu nie było info typu Warninng xxxx. Jeżeli tak a raczej jestem pewien to pytanie który sektor i jak on się ma w stosunku do widoku w zarządzaniu dyskami. Tam może być coś ważnego. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Przecież sam to zauważyłeś. 1 sektor oczekuje na realokowanie. A taka informacja to nie jest dla sektora z czasem poniżej 50 ms.Pytanie jest czy autor wykonał skan do końca czy stracił cierpliwość? Oraz czy na dole obrazka pod czasami dostępu nie było info typu Warninng xxxx. Jeżeli tak a raczej jestem pewien to pytanie który sektor i jak on się ma w stosunku do widoku w zarządzaniu dyskami. Tam może być coś ważnego. no ok. tylko że tu kwalifikował by się remap z uprzednim zerowaniem dysku. Musiałby wcześniej zrobić kopię recowery,żeby nie stracić systemu. Ja proponuje sam remap. Poza tym w błedzie, który sie pojawia decydujący głos ma AVG. Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Po aktualizacji sterownika WiFi system uruchamia się płynnie, a więc to o niego chodziło - dzięki. Kłamiesz kolego. A to niezbyt ładnie podawać nieprawdziwe informacje. Informacja, którą podałem jest jak najbardziej prawdziwa. Zamiast zarzucać mi kłamstwo spróbuj to wyjaśnić. Wykażesz się wówczas wiedzą, a nie arogancją. A dodatkowo na tym dysku możesz sobie robić jajecznicę. Białko się zetnie. Wiem, że temperatura dysku jest podwyższona ale wymiana go z tego powodu w ramach gwarancji nie przejdzie, więc puki co dysk zostaje. Pytanie jest czy autor wykonał skan do końca czy stracił cierpliwość? Oraz czy na dole obrazka pod czasami dostępu nie było info typu Warninng xxxx.Jeżeli tak a raczej jestem pewien to... Spójrz na załączoną grafikę i rozwiej swoje wątpliwości. Poza tym w błedzie, który sie pojawia decydujący głos ma AVG. Czy chcesz przez to powiedzieć by nie instalować AVG w obecnej wersji, czy w ogóle dać sobie spokój z tym AV? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Po aktualizacji sterownika WiFi system uruchamia się płynnie, a więc to o niego chodziło - dzięki. No to fajnie. Czy chcesz przez to powiedzieć by nie instalować AVG w obecnej wersji, czy w ogóle dać sobie spokój z tym AV? Miałem na myśli poprzedni stan. Dokładnie ten błąd Można wejść do Biosu. Nie uruchamia się tryb awaryjny. Przed restartem pojawia się BSOD jednak na tak krótko, że nie widać kodu błędu. BSOD nie odkłada się. Natomiast Startup Repair zgłasza następujący błąd: Problem Signature 01: 6.1.7600.16385 Problem Signature 02: 6.1.7600.16385 Problem Signature 03: unknown Problem Signature 04: 21200149 Problem Signature 05: AutoFailover Problem Signature 06: 2 Problem Signature 07: NoRootCause OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Local ID: 1033 Znalazłem w necie na forum ms info dotyczące tego błedu, ponoć miał go wywoływać AVG. Ale to nie było do końca wyjaśnione. Może skorzystaj z innego antywirusa. Odnośnik do komentarza
vince Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 OK. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Co do temperatury dysku - może podkładka pod laptop, albo demontaż klapki Natomiast jeśli chodzi o przekłamania. Widoczny sektor jest w SMART, na obrazku ze skanera tego nie ma. Ta fotka http://www.tinypic.pl/07mkxk9r36wa Wartość Current pending sectors. Warto monitorować co jakiś czas dysk MHDD i zwracać uwagę czy liczba sektorów się nie powiększa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi