Skocz do zawartości

Ukash - wirus wyłudzacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich z racji tego że jestem nowym użytkownikiem

Na kompa wdarł mi sie wyłudzacz ukash i niewiem jak go usunąć

Komp z netem się blokuje

Jak odłacze kabel od neta działa wszystko o dziwo czyli filmy gry itp.

Google mnie przekierowało na tę stronkę,

Sam niewiele zdziałałem ccleaner niewiele pomógł, wiec podaje LOGi OTL. robione w trybie awaryjnym z obsługą sieci

Jeśli ktoś po popatrzeniu w te logi umie pomóc będę wdzięczny

czekam niecierpliwie na odzew

Pozdrawiam Marcin

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:Files
C:\Users\MARCIN\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk
C:\ProgramData\lsass.exe
C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. Opuść Tryb awaryjny.

2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras).

.

1. Zrobiłem wg instrukcji komp się właczył na normalnym trybie z netem, działał.

Od razu był odtwarty jakiś notatnik - chiałem dołączyć ale forum niepozwala dodać pliku typu .log

OTL przeskanował i stworzył 2 nowe notatniki, extrasa niewrzucam

a OTL.txt dołaczam

czy ten wirus został skasowany czy tyllko nieaktywny jest??

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Cytat
Od razu był odtwarty jakiś notatnik - chiałem dołączyć ale forum niepozwala dodać pliku typu .log

Tak, w załącznikach dopuszczam tylko rozszerzenie *.TXT. Na przyszłość: wystarczy ręczna zmiana nazwy pliku.

Cytat
czy ten wirus został skasowany czy tyllko nieaktywny jest??

A jak sądzisz? Po to był skrypt, by usunąć tego trojana. I mówiłam przecież "System zostanie zrestartowany i odblokowany". Zadanie pomyślnie przeprowadzone, kończymy:

1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną.

2. W dzienniku zdarzeń jest błąd WMI numer 10. Napraw narzędziem z KB2545227.

3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK.

4. Wg raportu masz obecnie zainstalowane:

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86417009FF}" = Java 7 Update 9 (64-bit)

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217005FF}" = Java™ 7 Update 5

"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE)

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Firefox)

FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll ()

Odinstaluj starą 32-bitową Java™ 7 Update 5 i zastąp najnowszą 32-bitową (64-bitowa już jest tu najnowsza), odinstalaluj starą wtyczkę Adobe Flash Player 11 Plugin dla Firefox (który i tak już nie istnieje tu) oraz sprawdź czy wtyczka Adobe Flash Player 11 ActiveX w Internet Explorer jest najnowsza. O aktualizacjach w przyklejonym: KLIK.

PS. Widzę też zainstalowane Gadu-Gadu 10. Okropny potwór, dręczy zasoby systemowe i reklam więcej niż funkcji, poza tym ostatnio firma zamknęła kilka serwisów integrowanych z GG10. Obejrzyj jak wygląda GG11, a jeszcze lepiej alternatywne programy z obsługą sieci Gadu: WTW, AQQ, Kadsu, Miranda. Opisy: Darmowe komunikatory.

.

1. wykonałem

2. nieumiem tego zrobić niewiem o co chodzi bo po ang jest

3. wykonałem

4. java 7 ubd 5 odinstalowana , Adobe Flash Player 11 Plugin też odinstalowałem lecz była to wtyczka dla opery bo tak pisało przy deinstalacji. Wogóle zawsze urzywałem i urzywam Opery, firefoxa nigdy. IE chyba ma wszystko bo niepisze by coś doinstalować

gg11 miałem lecz wolałem gg10 z tego względu że przy zablokowaniu profilu musiałem mieć go cały czas na liście kontaktów bo przy usunięciu go, on się automatyzcznie odblokowywał, a gg10 mogę usunąc zablokowany czyiś profil.

No i wypadało by zaintalować zakiś bloker reklam tylko nie wiem co

Dziękuję Tobie picasso za pomoc

Cytat
No i wypadało by zaintalować zakiś bloker reklam tylko nie wiem co

Ad-block Plus dla Opery.

Cytat
Adobe Flash Player 11 Plugin też odinstalowałem lecz była to wtyczka dla opery bo tak pisało przy deinstalacji. Wogóle zawsze urzywałem i urzywam Opery, firefoxa nigdy. IE chyba ma wszystko bo niepisze by coś doinstalować

To była wtyczka wspólna dla Firefox i Opera, w rejestrze miałeś przecież klucz:

FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll ()

I tak nie była to najnowsza wersja, dlatego deinstalacja (i wymiana najnowszą wersją).

Cytat
gg11 miałem lecz wolałem gg10 z tego względu że przy zablokowaniu profilu musiałem mieć go cały czas na liście kontaktów bo przy usunięciu go, on się automatyzcznie odblokowywał, a gg10 mogę usunąc zablokowany czyiś profil.

Jak mówię, sprawdź alternatywne programy, polecanym jest tu WTW.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...