lukaszmrozik Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 proszę o pomoc bo nie umim dać sobie z nim rady. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
lukaszmrozik Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Bardzo proszę kogoś kto może rozwiązać mój problem gdyż wirus zaatakował mi laptopa na którym muszę pracować.Dziekuje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Bardzo proszę kogoś kto może rozwiązać mój problem gdyż wirus zaatakował mi laptopa na którym muszę pracować. Jest weekend. My też mamy własne prywatne życie i nie siedzimy tu 24/7. Używałeś ComboFix i na ten temat: KLIK. Następnie: posługujesz się przestarzałym OTL 3.2.17.3, pozbawionym wielu poprawek i nowych skanów. Tę aplikację należy pobierać za każdym razem od nowa. 1. Pobierz najnowszym OTL: KLIK. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\Babylon C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\Kayhk C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\Yvyt C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\babylon.xml C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\v9.xml :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "BrowserMngr Start Page"=- "Start Page"="about:blank" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar] "{98889811-442D-49dd-99D7-DC866BE87DBC}"=- :Services catchme HWDeviceService.exe :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Ask Toolbar, Ask Toolbar Updater, Claro LTD toolbar , Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks, Softonic toolbar on IE, SweetIM for Messenger 3.7, Update Manager for SweetPacks 1.1, V9 Homepage Uninstaller. 3. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 4. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 5. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Edytowane 17 Grudnia 2012 przez picasso 17.12.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi