Kubek Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam! Mam pewien problem, a można powiedzieć, że nawet dwa. Wczoraj sformatowałem dysk C, zainstalowałem Windowsa i już powoli zaczynałem otwierać szampana by rozpocząć nową kartę w historii mojej przygody z komputerem. Niestety, machina zacięła się i nie reagowaał na żadne operacje. Tak po prostu, ni stąd ni zowąd przycinka i kompletny brak reakcji. Po drugie "niestety", stało się to drugi raz, a nawet trzeci, czwarty i bodajże piąty. Zainstalowałem tylko sterowniki do karty graficznej i antywirusa "Microsoft Security Essentials". Pierwsze i drugie chyba nie mają wpływu na przycinki, bo jak dobrze kojarzę zdarzyło się to jeszcze przed zainstalowałem powyższych. Po drugie... Podczas windowsowskiego testu na wydajność komputera w "zakładce" grafika wyszło mi całe 6.0 w skali 7.9, a tak się składa, że jeszcze przed formatem, współczynnik wynosił całe 7.6 punktu (o ile pamiętam). To są dwa moje problemy. Myślę, że mogę na Was liczyć. z góry dziękuję! pozdrawiam, Kuba EDIT. Może to być przez sterowniki płyty głównej? Gdzie, a może raczej jak sprawdzić ich uaktualnienie? Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Kubek Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Przepraszam za off topa, ale muszę podbić. Potrzebna pomoc, a pracować się nie da. Nowy pomysł. Może walnięty dysk? Jakiś tydzień przed formatowaniem partycjonowałem dysk na nowo z powodu wolnego miejsca powstałego po usunięciu Linuxa. Być może teraz system korzystając z walniętego "miejsca" na dysku zawiesza się? Znacie jakiś uznany program do sprawdzania działania dysku? EDit. HDDScan nie wykrył żadnych nieprawidłowości z dyskiem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nic z tego konkretnego dla mnie nie wynika, ale może zacznij od podstaw, czyli pełnej aktualizacji Windows (SP1 + reszta): 64bit- Professional (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) . Odnośnik do komentarza
Kubek Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Praktycznie w pełni zainstalowałem SP1. Jedynie 2 aktualizacje nie powiodły się z niewiadomych względów. Pobieram System Update Readiness Tools jak mi nakazał system. Odnośnik do komentarza
Kubek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Pomimo błędów aktualizacja powiodła się. Zainstalowałem wszystko co tylko było mozliwe i jak na razie jest wszystko OK. Myślałem, że siadł mi dysk, ale HD Tune nic nie wykrył, a aktualizacje prawdopodobnie dały zamierzony cel. Dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi