kikers Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam, Komputer chodzi mi wolno a podczas pisania (dowolny program, nawet hasło logowania windows, firefoz, word) pomija litery (różne), mniej więcej jedną na 5-7 wpisanych, kursor skacze, ciągle mam duże zużycie RAM. Sprawdziłem komputer CCleaner i naprawiłem wszystkie błędy Sprawdziłem aktualność oprogramowania Secunia PSI. Wszystko świeże poza: Micosoft XML Coreservies (MSXML) 3.x, 3.x (64 bit), 4x, 6.x, 6.x (64 bit) Secunia pokazuje, że nieaktualne ale podczas próby aktualizacji Windows Udate pokazuje, że aktualne... Usunąłem Deamon Tools a następnie zainstalowałem SPTD. Przeskanowałem komputer: Kaspersky Internet Security - 0 zagrożeń Malwarebytes Anti-Malware -0 zagożeń Avast, również podczas uruchamiania systemu -0 zagożeń TDSS -0 zgrożeń Logi OTL (nie chcą mi się załączyć więc linkuję) OTL.txt Extras.txt Oraz SecurityCheck Checkup.txt Proszę o pomoc bo już sam nie wiem czy poblem hardware czy jednak jakiś malware szaleje.. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Temat przenoszę do działu Windows 7. Brak oznak infekcji. Tylko przez SHIFT+DEL dokasuj folder po adware C:\Users\Kamil\AppData\Roaming\OpenCandy. Instalowałeś HijackThis (element RSIT) = do kosza. Aplikacja zupełnie niezgodna z systemem x64, pokazuje głupoty na tej platformie. 1. Skoro tak krytyczna sytuacja, pozbądź się wszystkiego co doinstalowałeś do skanu, bo to tylko pogorszyło sprawę (dodane więcej obiektów rozruchowych) i nam tu jeszcze zaciemnia tło: Avast, MBAM, Secunia PSI. Zresetuj system i: 2. Następnie zrób test z czystym rozruchem: KB929135. Podaj czy notujesz jakąś poprawę. . Odnośnik do komentarza
kikers Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Wszystko odinstalowałem jednak brak poprawy Podczas czystego rozruchu Steam wywalał komunikat o braku kompontu (zrzut) więc go odinstalowałem. Mimo czystego rozuchu ciągle spore zużycie RAM (zrzut) Nowy log z czystego rozruchu OTL.txt ............................................................... Poprawka Zaktualizowałem sterowniki (myślałem, że mam aktualne ale po zeskanowaniu Slim Drivers okazało się, że jednak nie...) Wrzucam nowe logi po aktualizaji OTL.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi