Sabin Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam, problem jak wiele tutaj - laptop złapał trojana z komunikatem "Polska policja". Z poziomu trybu awaryjnego usunąłem z autostartu ctfmon, następnie odpaliłem normalnie kompa, przeleciałem najnowszym Malwarebytes' Anti Malware - znalazł 3 zagrożenia, wszystkie usunąłem. W tej chwili komp odpala normalnie, nie przejawia oznak zainfekowania. Dla spokojnej głowy załączam logi OTL i Gmer i proszę o sprawdzenie, czy wszystko jest w porządku. Pozdrawiam OTL.Txt gmer.txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Rzeczywiście poradziłeś sobie bo logi nie wskazują na aktywną infekcję. Możesz wykonać czynności na zakończenie. 1. Usuń z dysku ten plik po infekcji C:\ProgramData\0tbpw.pad 2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 3. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi