shanq Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Dzisiaj pojawił się ten problem. Bardzo proszę o pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Co z tym tematem: KLIK? - Nie widzę już na liście zainstalowanych pozycji ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition. Wypowiedz się w tamtym drugim temacie w dziale Windows w jaki sposób rozwiązałeś sprawę. - Dodatkowo: tam było czyszczenie ze świńskiej wtyczki vShare, a tu znowu ten typ śmiecia, tym razem LiveVDO i jako konsekwencja syf + modyfikacje w przeglądarkach. Wtyczki vShare i LiveVDO to śmietnik, w systemie są instalowane niepożądane modyfikacje. Z daleka od tych wtyczek. - I nadal to jest aktualne: I AVG wygląda dziwnie. Niby uruchamiany, ale brak widocznych sterowników ... Jeżeli antywirus został pozornie odinstalowany, posłuż się narzędziem AVG Remover uruchomionym z poziomu Trybu awaryjnego Windows. Konsekwentnie AVG wygląda tu jakby go nie było ... 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files D:\Documents and Settings\Kuba i Michał\Menu Start\Programy\Autostart\ctfmon.lnk D:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\lsass.exe D:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\dsgsdgdsgdsgw.pad D:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Alwil Software D:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\ESET D:\Documents and Settings\Kuba i Michał\Dane aplikacji\dll-files.com netsh firewall reset /C :OTL FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@gamersfirst.com/LiveLauncher: H:\Program Files\GamersFirst\LIVE!\nplivelauncher.dll File not found O4 - HKLM..\Run: [HF_G_Jul] "D:\Program Files\AVG Secure Search\HF_G_Jul.exe" /DoAction File not found O4 - HKLM..\Run: [ROC_ROC_JULY_P1] "D:\Program Files\AVG Secure Search\ROC_ROC_JULY_P1.exe" / /PROMPT /CMPID=ROC_JULY_P1 File not found O4 - HKLM..\Run: [vProt] "D:\Program Files\AVG Secure Search\vprot.exe" File not found O9 - Extra Button: Wyślij do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - Reg Error: Value error. File not found O9 - Extra 'Tools' menuitem : Wyślij &do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - Reg Error: Value error. File not found O9 - Extra Button: &Notatki połączone programu OneNote - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - Reg Error: Value error. File not found O9 - Extra 'Tools' menuitem : &Notatki połączone programu OneNote - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - Reg Error: Value error. File not found DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] -- -- (eeCtrl) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\program files\EA Sports\Fifa Online 2\GameGuard\dump_wmimmc.sys -- (dump_wmimmc) :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware LiveVDO plugin 1.3. Zaległy zbędny Akamai NetSession Interface też. 3. Google Chrome: w Rozszerzeniach powtórz deinstalację LiveVDO plugin. W sekcji "Po uruchomieniu" z listy stron startowych skasuj odnośnik startsear.ch, a opcję ustaw na "Otwórz stronę nowej karty". 4. Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 5. Uruchom AdwCleaner (pobierz ponownie ze strony domowej najnowszą wersję) i zastosuj Delete. Na dysku D powstanie log z usuwania. 6. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
shanq Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, ale wczoraj dostałem już odpowiedź na innym forum. Jeśli chodzi o to LiveVDO to ta wtyczka jest potrzebna do odtwarzania transmisji online. AVG jest zainstalowany i działa normalnie, a jeśli chodzi o to ABBY FineReader, to nadal mam ten błąd. Dzisiaj zrobię kopię rejestru i wyślę Tobie na PW. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, ale wczoraj dostałem już odpowiedź na innym forum. Użyłeś tam stary AdwCleaner: # AdwCleaner v2.003 - Logfile created 11/09/2012 at 21:11:00 # Running from : D:\Documents and Settings\Kuba i Michał\Pulpit\adwcleaner-25.IX.exe Wina w prowadzącym pomoc, który podsuwa aplikację przehostowaną (nie powinno się tego robić! a pozwolenia nie dostał od autora). Najnowszy AdwCleaner to wersja 2.007 dostępna na stronie domowej. Podałam link do przyklejonego. Wyraźnie mówiłam, że emasz pobierać najnowszy, a Ty pobierasz z lewych serwisów hostingowych starocie... Jeśli chodzi o to LiveVDO to ta wtyczka jest potrzebna do odtwarzania transmisji online. Wiem do czego to jest. Nie zmienia to mojej wypowiedzi. Te wtyczki śmiecą komputer. I AdwCleaner usuwa obie, vShare i LiveVDO, właśnie z powodów tu przedstawionych. AVG jest zainstalowany i działa normalnie A raport wygląda dziwnie. W ogóle nie widać ani jednej usługi antywirusa ... Jest tylko wpis w starcie ... . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi