DawidDawid Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Witam Mam kartę graficzną GeForce GT 630 i gra Dirt3 ... musze ustawić na Medium wszystko i fps średnie jest 33 (wiem, to wystarczy), ale orzy ustawieniach medium, a gdy dam na high wszystko to tylko 13fps. Na YT widziałem jak grają w Battlefield 3 na GT 630... a ta gra przecież znacznie bardziej wymagająca sprzetowo. Dlatego pytanie, czy trzeba coś gdzieś ustawić w karcie, systemie ? Odnośnik do komentarza
DawidDawid Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Teraz zauważyłem, że jak uderze w drzewo przy dużej szybkości to widzę takie kolorowe paski przez ułamek sekundy, jak by była wadliwa karta graficzna. Udało mi sie uchwycić taki efekt. Przy takim własnie błędzie jakośc grafiki takze jest przez sekundę fatalna co zresztą widać. Chyba, ze to jest zależne od ustawień w grze. Ponad to dlaczego gra uruchamia sikę w oknie a nie pełnoekranowym trybie ? Zapomniałem dodac ze program RivaTuner widzi kartę graficzną, ale brak mozliwości zmiany jej ustawień. Jak by była ale nie ma. Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Witam. Te paski i pogorszenie grafiki to są efekty gry poprostu. Sam grałem to wiem. Podaj pełną konfigurację sprzętu bo do fps ważny jest też procesor i ram Odnośnik do komentarza
DawidDawid Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Mój komputer składa się z Intel Core i5 3450 (3.1GHz w turbo 3.5GHz [x4]) 6GB DDR3 (2+4 Kingston) i w CPU-Z pisze ""pc3-10700 (667 MHz)"" Płyta główna msi h61m-p20 (g3) -> pisze w specyfikacji Pamięć DDR3 1066/1333 więc dlaczego moje ddr3 pracują z 667 MHz ? Karta graficzna NVidia Gt 630 Na takjim sprzęcie Dirt3 aby się ciął... to jaki mcudem ludzie grają w lepszy gry na mojej karcie graficznej ,mając porównywalny sprzet ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi