MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam Mam przeróbkę xp, zainstalowałem aktualizaje i pozbyłem sie pliku kernel32.dll. System wywalał błąd (bluescreen) nie włączyłem xp. Z poziomu windows seven pobrałem plik i wgrałem do system32 (http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?kernel32). Niestety po tym zabiegu wywala błąd i nie wiem które biblioteki jeszcze przywrócić. Oto jego treść: Stop: c0000139 Nie znaleziono punktu wejścia. Nie znaleziono punktu wejścia dla procedury SMapLS_IP_EBP_24 w bibliotece KERNEL32.dll. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Wnioski: wgrałeś zły plik kernel32.dll niezgodny z Twoją wersją systemu (status aktualizacji i Service Pack). Z poziomu Windows 7 przeszukaj te foldery XP w celu znalezienia właściwej kopii pliku: C:\WINDOWS\system32\dllcache C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ ServicePackFiles + $NtServicePackUninstall$ może nie być, jeśli ta przeróbka miała zintegrowany Service Pack (brak instalacji = brak powiązanych folderów). Folder Ochrony plików dllcache jest ukryty i by go widzieć należy odznaczyć opcję "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego". . Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Niestety po przywróceniu pliku z C:\WINDOWS\system32\dllcache problem pozostaje bez zmian. Pozostałych katologów nie posiadam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Niestety po przywróceniu pliku z C:\WINDOWS\system32\dllcache problem pozostaje bez zmian Podaj dokładne dane systemu. Jaki jest ServicePack? Czy to polska wersja ? Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Zassałem obraz mojego systemu, znalazłem tylko plik "KERNEL32.DL_" Czy ten format jest poprany? lub jak mam wyciągnąć prawidłowy plik z obrazu mdf? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Zassałem obraz mojego systemu, znalazłem tylko plik "KERNEL32.DL_" Czy ten format jest poprany? To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Windows xp by darecki 2008 sp3, wersja pl. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 masz tu oryginalny plik kernel32.dll zgodny z SP3 , pobierz i wypakuj, wcześniej usuń poprzedni jeśli siedzi w C:\WINDOWS\system32 http://speedy.sh/nsR7r/kernel32.zip Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Już próbowałem. Wyskakuje błąd wymieniony w 1 poście. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Już próbowałem. próbowałeś z plikiem który podałem? Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tak. Błąd taki sam jak w 1 poście. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 odświerzam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 nie odświerzaj tematu tylko postaw ten wynalazek Windows xp by darecki 2008 sp3, wersja pl. od nowa. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 niby jak ? formata nie chce robic... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 niby jak ? opcja naprawy systemu, słyszałeś o czymś takim? lub start > uruchom > cmd sfc /scannow płyta do napedu i następuje wryfikacja plików systemowych Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam Zdobyłem bootowalną płytę z taką samą wersją xp jaką mam ja. Niestety po uruchomieniu płyty uruchamia sie instarator, ładuje pliki i włącza się formatowanie partycji. NIe ma opcji napraw system.... Czy jest jakaś inna możliwość przywrócenia tych plików z płytki instalacyjnej? np. przez win 7? Proszę o pomoc.. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 NIe ma opcji napraw system.... Na modyfikowanym Windowsie tej opcji nie będzie. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ponawiam moje pytanie... Czy jest jakaś inna możliwość przywrócenia tych plików z płytki instalacyjnej? np. przez win 7? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Czy jest jakaś inna możliwość przywrócenia tych plików z płytki instalacyjnej? np. przez win 7? uruchamiasz W7, wkładasz płyte z XP, otwierasz zawrtość płytki. W katalogu i386 jest spakowany plik KERNEL32.DL_ moŻesz go rozpakować sewen zipem Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 niestety to też nie pomogło.... Nie moge sformatować... pisze że sysyem wondows nie mógł dokończyć formatowania... Jak już sformatuje to nasuwa się inne pytanie.. mam 3 partycje .. jak mogę zrobić z tego jedną z windows 7? Jak usunąć wszysko po xp? tzn. przy włączaniu kompa żeby nie było wyboru xp.... Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Odświerzam Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 HELP,POMOCY!!!!!! Usunąłem partycję z xp przez gparted i 7 nie wstaje pisze: "Reboot and selected proper boot device or insert..." Dodam, że win 7 był instalowany z win xp. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi