elii255 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam. Od jakiegoś czasu mam z laptopem. Komputer po jakimś czasie grania w grę wyłącza się. Na początku myślałam, że się przegrzewa ale temperatury są ok. Kiedyś już tak miałam, był wyczyszczony i było wszystko dobrze. Parametry: Asus, Intel Core i7 CPU Q720 @ 1.6GHz 1.6GHz, RAM 8GB karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5870 Ma ktoś pomysł? Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam, Eliza Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jeżeli się wyłącza to się przegrzewa..prawdopodobnie działa zabezpieczenie termiczne na procesorze. Ktoś tam w ogóle pastę pod prockiem wymienił?? przy czyszczeniu laptopa? Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tak, była wymieniana. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Na początku myślałam, że się przegrzewa ale temperatury są ok. Skoro tak twierdzisz to udowodnij. Pobierz HWInfo stosowną wersję do swojego systemu. Zainstaluj i uruchom. W zakładce sensors na dole wybierz Logging Start. Nadaj nazwę plikowi do rejestracji parametrów i OK. Dalej Minimize ALL. Grasz do bólu. Aż będzie restart. Po restarcie szukasz tego pliku na dysku we wskazanym miejscu - importujesz do excela i wywalasz wiersze z wartościami poprawnymi zostawiając pierwszy. Podajesz link do pliku. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Zrobiłam dokładnie według instrukcji. Komputer wyłączył się, ale kiedy go włączyłam pliku nie da się otwierzyć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Czy plik ma jakąś określoną wielkość? W jaki sposób go otwierasz? To plik tekstowy. Miałaś zrobić tak: importujesz do excela Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tylko pierwszy wiersz mam zostawić? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Źle się wyraziłem. Zostawiasz pierwszy oraz kilka ostatnich chyba, że w końcówce są jakieś duże wartości temperatur. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 http://www.speedyshare.com/dB5E9/09.11.12.xls Cały plik. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tu masz temperatury "w normie": Pierwszy widoczny wiersz to start rejestracji. Drugi widoczny wiersz to wyłączenie lapka. GPU 110 st. C BTW Źle zaimportowałaś dane. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Czyli jednak się przegrzewa. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Jednak. Całe szczęście, że ma zabezpieczenia termiczne bo już dawno by padł. Do generalnego przeglądu i ma to być zrobione porządnie. Mam nadzieję, że nie trzymasz go na kocyku w czasie pracy. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie nie spokojnie. A jak zaimportować te dane? PS. Wczoraj go skanowałam i okazało się, że ma trojana.downloader. Ale myślę, że to nie może być powód tak dużych problemów. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 A jak zaimportować te dane? Ale w jakim celu. Ja już je wcześniej przekonwertowałem do właściwej postaci i wyniki podałem. W temacie infekcji załóż oddzielny temat w dziale malware stosując się do zasad. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Chciałam jeszcze raz sobie zrobić pomiar. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Na MSO2007 -> nowy -> Dane -> Z tekstu -> Rozdzielane przecinkiem -> w rozróżnianie tekstu wybierz puste bo " spowoduje umieszczenie nagłówka w pierwszej komórce. Skutek jest taki, że opis kolumn nie będzie odpowiadał wartościom w kolumnach. I to powinno zadziałać. Piszę to z pamięci. Odnośnik do komentarza
elii255 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 A GPU Fan Speed to co to jest? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Obroty wentylatora grafiki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi