Skocz do zawartości

departament cyberprzestępczość paysafe 300PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie chciałem zaznaczyć że nie jestem biegły w sprawach systemowych PC, albo nie do końca kojarzę terminologię.

Wczoraj zaraził mi się komputer wirusem weelsof Cyberprzestępczość, na szczęście ma dostęp do drugiego, z tym że obydwa komputery działają na

tym samym routerze sieci domowej, nie chciałbym zarazić jednego od drugiego.

Chciałem prosić o pomoc w pozbyciu się tego wirusa. Znalazłem instrukcje programu ComboFix, z tym że podane jest w niej aby

skonsultować się z kimś kto się na tym zna. Nie podjąłem jeszcze żadnych działań, chciałem prosić o jakieś wskazówki.

Aha też nigdy nie udzielałem ani nie korzystałem z żadnego forum więc proszę wybaczyć mi mój laicyzm.

Po włączeniu komputera w trybie normalnym jest tło pulpitu bez ikon i pojawia się informacja o zablokowaniu komputera.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Zacznij od zasad działu jakie raporty są tu obowiązkowe: KLIK.

Wczoraj zaraził mi się komputer wirusem weelsof Cyberprzestępczość, na szczęście ma dostęp do drugiego, z tym że obydwa komputery działają na

tym samym routerze sieci domowej, nie chciałbym zarazić jednego od drugiego.

To nie jest wirus, nie przenosi się "po sieci".

Po włączeniu komputera w trybie normalnym jest tło pulpitu bez ikon i pojawia się informacja o zablokowaniu komputera.

Zastartuj do Trybu awaryjnego i zrób wymagane logi z OTL.

Chciałem prosić o pomoc w pozbyciu się tego wirusa. Znalazłem instrukcje programu ComboFix, z tym że podane jest w niej aby

skonsultować się z kimś kto się na tym zna. Nie podjąłem jeszcze żadnych działań, chciałem prosić o jakieś wskazówki.

Na temat używania ComboFix: KLIK. Jest niepotrzebny i nie będzie używany tu.

.

Edytowane przez picasso
6.12.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...