goszix Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam! Na wstępie chciałem zaznaczyć że nie jestem biegły w sprawach systemowych PC, albo nie do końca kojarzę terminologię. Wczoraj zaraził mi się komputer wirusem weelsof Cyberprzestępczość, na szczęście ma dostęp do drugiego, z tym że obydwa komputery działają na tym samym routerze sieci domowej, nie chciałbym zarazić jednego od drugiego. Chciałem prosić o pomoc w pozbyciu się tego wirusa. Znalazłem instrukcje programu ComboFix, z tym że podane jest w niej aby skonsultować się z kimś kto się na tym zna. Nie podjąłem jeszcze żadnych działań, chciałem prosić o jakieś wskazówki. Aha też nigdy nie udzielałem ani nie korzystałem z żadnego forum więc proszę wybaczyć mi mój laicyzm. Po włączeniu komputera w trybie normalnym jest tło pulpitu bez ikon i pojawia się informacja o zablokowaniu komputera. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Zacznij od zasad działu jakie raporty są tu obowiązkowe: KLIK. Wczoraj zaraził mi się komputer wirusem weelsof Cyberprzestępczość, na szczęście ma dostęp do drugiego, z tym że obydwa komputery działają natym samym routerze sieci domowej, nie chciałbym zarazić jednego od drugiego. To nie jest wirus, nie przenosi się "po sieci". Po włączeniu komputera w trybie normalnym jest tło pulpitu bez ikon i pojawia się informacja o zablokowaniu komputera. Zastartuj do Trybu awaryjnego i zrób wymagane logi z OTL. Chciałem prosić o pomoc w pozbyciu się tego wirusa. Znalazłem instrukcje programu ComboFix, z tym że podane jest w niej abyskonsultować się z kimś kto się na tym zna. Nie podjąłem jeszcze żadnych działań, chciałem prosić o jakieś wskazówki. Na temat używania ComboFix: KLIK. Jest niepotrzebny i nie będzie używany tu. . Edytowane 6 Grudnia 2012 przez picasso 6.12.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi