Skocz do zawartości

Wirus UKASH :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z wirusem,który jest coraz bardziej popularny z tego co widzę w wątkach. Otóż wyskakuje mi na cały pulpit informacja,że mój komputer jest zablokowany i aby odblokować muszę zapłacić 300 zł. Przeczytałem,że powinienem ściągnąć program OTL i zrobić skan. W tym momencie nie wiem co mam dalej robić dlatego zwracam się do was :). Po zrobieniu skanu otrzymałem 2 pliki : OTL.Txt oraz Extras.Txt

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Log z OTL zrobiony z poziomu złego konta, wbudowanego w system Administratora a nie konta użytkownika:

Computer Name: MATEUSZ-CH | User Name: Administrator | Logged in as Administrator.

To konto nawet nie było czynne przed akcją (świeży zrzut katalogu na dysk). Logi muszą być zrobione z poziomu konta na którym jest problem. Konta mają inne inne rejestry i foldery. Infekcja działająca po stronie bieżącego użytkownika nie jest widoczna z poziomu innego konta. Proszę zalogować się na właściwe konto, zrobić nowe logi, podmienić w pierwszym poście załączniki i na PW dać znać o edycji.

.

Edytowane przez picasso
6.12.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...