ZielonyMati Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam. Mam problem z wirusem,który jest coraz bardziej popularny z tego co widzę w wątkach. Otóż wyskakuje mi na cały pulpit informacja,że mój komputer jest zablokowany i aby odblokować muszę zapłacić 300 zł. Przeczytałem,że powinienem ściągnąć program OTL i zrobić skan. W tym momencie nie wiem co mam dalej robić dlatego zwracam się do was . Po zrobieniu skanu otrzymałem 2 pliki : OTL.Txt oraz Extras.Txt Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Log z OTL zrobiony z poziomu złego konta, wbudowanego w system Administratora a nie konta użytkownika: Computer Name: MATEUSZ-CH | User Name: Administrator | Logged in as Administrator. To konto nawet nie było czynne przed akcją (świeży zrzut katalogu na dysk). Logi muszą być zrobione z poziomu konta na którym jest problem. Konta mają inne inne rejestry i foldery. Infekcja działająca po stronie bieżącego użytkownika nie jest widoczna z poziomu innego konta. Proszę zalogować się na właściwe konto, zrobić nowe logi, podmienić w pierwszym poście załączniki i na PW dać znać o edycji. . Edytowane 6 Grudnia 2012 przez picasso 6.12.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi