neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam. Mam problem z laptopem... mianowicie po włączeniu urządzenia po upływie 30s następuje blokada komputera po przez pojawienie się "pseudo powiadomienia od cyber PD" Można to ominąć poprzez uruchomienie sys w trybie awaryjnym z obsługą sieci. System na którym pracuję to Windows 7 32 bit. Problem pojawił się dziś walczę z nim bezskutecznie już parę godzin... bardzo proszę o pomoc. Jak moja Pani dowie się, że "znowu" skopałem jej Laptop'a to mnie zamorduje Załączam logi z programu OTL. Pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Podejmowałeś próby z ComboFix, co my na ten temat: KLIK. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Ania\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware uTorrentControl_v2 Toolbar. 3. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 4. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 5. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dziękuje Badrzo! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ale zaraz, nie tak szybko. Dziękować będziesz mógł po wykonaniu zadań i przedstawieniu danych finałowych. Odnośnik do komentarza
neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Co do uTorrent'a w panelu sterowania mogę tylko usunąć cały program, nie widzę nigdzie możliwości na sam toolbar AdwCleanerS2.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Podałeś nieodpowiedni log z AdwCleaner. Ma być ten z usuwania właściwego, czyli: AdwCleaner[s1].txt - [9158 octets] - [01/11/2012 18:19:43] Wymień załączniki w poście powyżej. o do uTorrent'a w panelu sterowania mogę tylko usunąć cały program, nie widzę nigdzie możliwości na sam toolbar Pasek był na liście: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"uTorrentControl_v2 Toolbar" = uTorrentControl_v2 Toolbar Użyłeś AdwCleaner, pewnie wpis został usunięty. To nie tak powinno wyglądać, najpierw normalna deinstalacja, po tym AdwCleaner. Ale zostaw już ten wątek. . Odnośnik do komentarza
neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 S1 był zrobiony przed napisaniem wątku i... już go niema Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 A log go pokazuje jako istniejący na dysku. Odnośnik do komentarza
neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 OMG co za cep zemnie... Już się poprawiam AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Tak jak mówiłam: to AdwCleaner usuwał wpis paska uTorrent z listy. Ogólnie: zadania wykonane i już kończymy. 1. Miniaturowa poprawka na domyślne wyszukiwarki IE. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{A87FB865-6DDA-4BB3-B241-0ACAFD63A632}] Klik w Wykonaj skrypt. Tym razem nie będzie restartu. 2. Porządki po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\Windows\erdnt, w AdwCleaner użyj Uninstall, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Odinstaluj starszą Java 7 Update 7, zainstaluj najnowszą (o ile potrzebna): KLIK. 4. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
neimad Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wszystko zrobione teraz już chyba mogę podziękować Dziękuje! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi