basiako Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam zmienilam folder domyslny z c program files na d program files.Niestety pliki przestaly dzialac system windows nie moze ich odnalezc ,nie chodzi regedit ,nie moge przywrocic systemu.Czy moge to jakos naprawic i wrocic do poprzedniego stanu komputera.Z gory dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Opisz dokładnie jak / czym robiłaś modyfikację, bo nasuwa się po prostu, by ją odwrócić ... Regedit: jak uruchamiasz, czy via bezpośrednie uruchomienie pliku C:\Windows\regedit.exe? . Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 modyfikacje robilam przez regedit pokolei klucze az do c program files i w to miejsce wpisalam d .Regedit uruchamiam i tak i tak wyskakuje system windows nie moze znalezc pliku.Dziekuje za zainteresowanie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zastartuj do WinRE i zrób Przywracanie systemu. . Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Prosze tylko jeszcze o podpowiedz jak mam uruchomic WinRE czy to trzeba pobrac dziekuje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Potrzebna instalacja płyta DVD z Windows Vista. WinRE może być też zainstalowane na dysku, jeśli producent robił własną integrację, wtedy pod F8 jest pozycja "Napraw kompututer". . Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 pod f8 nic nie wyskakuje .a plyta instalacyjn nie chce odpalic windows vista nie moze odnalezc pliku f Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak ten błąd startu z płyty dokładnie wygląda? Przepisz go. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 System Windows nie moze odnalezc pliku "F:\''Upewnij sie ze wpisana nazwa jest poprawna i sprobuj ponownie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Czy Ty na pewno uruchamiasz płytę przez bootowanie zanim załaduje się Windows a nie spod Windows? Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 sory juz sie zorientowalam zle uruchamialam jeszcze jedno pytanie wlaczam komputer naciskam f2 wyskakuja rozne polecenia ale nie ma napraw komputer jak sie do tego polecenia dostac Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie rozumiem o co pytasz. Należy bootować płytę i na ekranie instalacji Windows jest opcja "Napraw komputer". Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 chodzi mi o to jaki przycisk uzyc do botowania ja naciskam f2 i wyskakuja mi tylko zaawansowane formy rozruchu Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 naciskam f2 wyskakuja rozne polecenia ale nie ma napraw komputer Nie wiem, czy Ty nie wchodzisz do BIOS. Jeżeli na górze widzisz zakładkę Boot - wejdź tam i wyszykaj Boot Sequence lub coś podobnego. Zobacz czy na pierwszym miejscu jest CD czy HDD. Musi być CD -> Exit -> Save -> Ok ale przed OK włóż płytkę z systemem do napędu. Najlepiej zrób zdjęcie tego ekranu i pokaż tutaj. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 jeszcze jedno wciskajac f 12 wyskakuje boot menu moze to to Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Tak. Sprawdź to co napisałem wyżej. Na pierwszym miejscu startu ma być CD. Na drugim HDD. Reszta nie istotna. Przed wyjściem i zapisem F10 włóż płytkę z instalką i zamknij napęd. Będzie pytanie Naciśnij dowolny klawisz aby uruchomić instalację i masz to zrobić. Masz dojść do Napraw komputer. Reszta działań wg zaleceń @picasso. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 boot menu tak wyglada najpierw jest floopy potem ls 120 potem hard disk potem cd rom potem zip potem usb-fdd potem usb-zip potem usb cd rom potem usb hdd potem legacy lan potem pa-tss tcorpcdd czy wszystko jest w porzadku i co nacisnac jako pierwsze z gory dziekuja za pomoc Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jest źle i tak nie odpalisz naprawiania z płyty. Ma być: 1. CD rom 2. HDD 3. USB HDD Reszta dowolnie. Z prawej strony lub na dole masz opis klawiszy nawigacji. Pewnie strzałką na CD rom i + do góry lub Enter na pierwszej pozycji i tam zmieniasz kolejność. Ma być dokładnie tak jak wyżej. Przed wyjściem i zapisem F10 włóż płytkę z instalką i zamknij napęd. Komp powinien się zrestartować. Dalej jak w poście #16. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 nie da sie przestawic kolejnosci sa strzalki w gore i w dol ienter po wyborze cd rom plyta sie uruchamia robie wszystko ta jak w poscie nr 5 jednak na koncu wyskakuje komunikat ze nie wykryto bledow Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Do tego: nie da sie przestawic kolejnosci sa strzalki w gore i w dol ienter Zrób zdjęcie tego ekranu i pokaż tu. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 przepraszam musze isc do pracy jutro sie odezwe dziekuje znowu sie pogubilam przywracanie systemu nie mam tam zadnych dat tylko dzisiejsze czy moge jakos ustwic date Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Chyba wyłączona była ochrona systemu. Nie wiem czy można to prosto naprawić. Poczekaj na @picasso. Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 dziekuje panie Wieslawie poczekam na picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 przywracanie systemu nie mam tam zadnych dat tylko dzisiejsze czy moge jakos ustwic date Niestety to oznacza, że modyfikacje musisz odwrócić ręcznie: - Napraw komputer > Wiersz polecenia > wpisz regedit. - Podświetl gałąź HKEY_LOCAL_MACHINE, z menu Plik wybierz Załaduj gałąź rejestru, wskaż do montowania plik systemu: C:\Windows\system32\config\SOFTWARE, przy pytaniu o nazwę roboczą wpisz byle co np. NAPRAWA. - Pojawi się nowa ścieżka HKEY_LOCAL_MACHINE\NAPRAWA i wykonujesz w niej odwrotność tego, przywracając literkę C: modyfikacje robilam przez regedit pokolei klucze az do c program files i w to miejsce wpisalam d - Po edycji podświetl klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\NAPRAWA i z menu Plik > Zwolnij gałąź rejestru - Startujesz do Windows, w celu sprawdzenia efektywności wykonanej edycji ... . Odnośnik do komentarza
basiako Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 wszystko robie tak jak pani napisala na koncu zwalniam galaz rejestru i co dalej jak wyjsc do windows zeby zmiany zostaly zapisane ja naciskam wznow ponownie i zostaje ten sam blad w windows,I jeszcze jedno pytanie czy mam przeprwadzic zmiany tylko w program files dir czy w innych takze pozdro Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi