smyk124 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam wszystkich Myślę nad zakupem nowej karty graficznej do 120-130 zł. Moja stara karta graficzna to NvidiaGeforce fx 5200 126mb Płyta główna pisze tam gigabyte hyper threading procesor 2,666ghz Pamiec ram 1.62gm win xp zasilacz sl 8400btx 400w mam na oku 2 karty ASUS AH3650 SILENT HTDI 512MB Radeon X1950 PRO 512M GDDR3 Karty ktore mnie interesują to minimum 512 oraz wydajne! Dziekuje a za przeczytanie i prosze o odp! ZASILACZ PODOBNY DO TEGO IDENTYKO http://www.google.pl...29,r:1,s:0,i:68 Odnośnik do komentarza
m0Del Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Powiedz do czego potrzebna ci karta ? Jeżeli zależy ci na większej ilości fps grach to przeczytaj to co napisałem Więc według mnie to zmień procesor ( 1 rdzeń 2.66ghz taktowanie ?) Opisz dokładniej swój procek oraz specyfikację całej płyty Dla kart 512 ram ddr3 to procek 2 rdzeniowy. Nie jestem specjalistą ale twój procek na pewno (jeżeli ma 1rdzeń i 2.66ghz) będzie wąskim gardłem. Zastanów się nad wymianą całego sprzętu. Jeżeli masz dużo kasy to kup kartę i przekonaj się sam. Kolega ma Asus ah3450 512ram na agp 8x do tego prcek athlon 1.8 ghz i procek nie wyrabia w hd na yt Odnośnik do komentarza
smyk124 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Chodzi mi np o cs mam 80 fps a np symulator farmy to nawet ledwo 1 fps wyciaga <karta do gier Ja mysle zeby gry dobrze chodziły karta 512 .Czy 200 wystarczy.Intel Core®2.666Hz 2.68 GHz 1,62 gb ram Odnośnik do komentarza
m0Del Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Człowieku napisz dokładnie jaki masz procesor !! To co napisałeś to może byc Pentuim D, a może byc i7. Napisz jaki masz dokładnie Windows, jaka płyta główna (podaj model) Zajrzyj do dzialu hardware i tam masz tematy przyklejone z programami informacyjno-monitorującymi procesora i karty graficzne Co ci mogę polecic Ustam max wydajnośc w programie od grafy. tryb zasialania na max wydajnośc Napewno nie kupuj w pośpiechu nowej karty bo możesz żałowac, że wydałeś kase. Sciągnij sobie HWiNFO zobacz jakie masz temperatury w spoczynku i w stresie. Odpal grę i zobacz w menedżerze zadań jakie jest użycie procesora. Możesz sobie pobrac GameBooster v3.4 -> program zwieksza wydajnośc szczególnie odciąża procesor niepotrzebnymi uslugami i prcesami. Ale najważniejsze do prcesora 1 rdzeniowego nie ma sensu karty z 512 gb ram dd3 !!! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi