McDraco Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam serdecznie. Spotykam sie poraz kolejny z Ukashem.. tym razem z nieustepliwym Potrzebuje pomocy. Korzystałem z: ComboFix - Brak efektu Ccleaner - Brak efektu Autoruns - Nie moge znaleźć zagrożenia MsConfig - To samo. Anti-Malware - Wykrył zagrożenia usuną ale brak efektu na Ukashu. StopZilla - Kilkugodzinne skanowanie zakonczone infomracja o zagrożeniach i potrzeba wpłaty brak efektu AdwCleaner - Znalezione cos po wyczyszczeniu systemu brak efektu SpyHunter - Brak efektu Avira Premium Oryginał Aktualizowana na bierzaco - Nawet nie wykryła zagrożenia Korzystam z FF tylko. aktualny... Od 3 dni walcze sam.. poddaje sie... Prosze o pomoc. Działa Tryb awaryjny i windows 7.. Każde konto jakie mam utworzone jest zarażone... Nawet nowo tworzone. Dwukrotnie już pozbyłem sie tego samym "Anti-Malware" ale tym razem rozkładam ręce... Logi Z OTL. Pozdrawiam.... Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Korzystałem z:ComboFix - Brak efektu Ccleaner - Brak efektu Autoruns - Nie moge znaleźć zagrożenia MsConfig - To samo. Anti-Malware - Wykrył zagrożenia usuną ale brak efektu na Ukashu. StopZilla - Kilkugodzinne skanowanie zakonczone infomracja o zagrożeniach i potrzeba wpłaty brak efektu AdwCleaner - Znalezione cos po wyczyszczeniu systemu brak efektu SpyHunter - Brak efektu Avira Premium Oryginał Aktualizowana na bierzaco - Nawet nie wykryła zagrożenia AdwCleaner w ogóle nie służy do usuwania takich infekcji, na forum jest stosowany w całkiem innym celu, a że akurat w tematach z tą infekcją to zbieg okoliczności (użytkownicy mają ogólny syf i tyle). I Ty masz adware v9, ale akurat tego nie usuwa AdwCleaner. StopZilla i SpyHunter to programy wątpliwej reputacji. Użycie ComboFix było zbędne. To jest banalna infekcja wbrew pozorom. Wpisem infekcji jest ten: O4 - HKLM..\Run: [TimeDateMUICallback] C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4755\TimeDateMUICallback.exe (Microsoft Corporation) Wpis jest w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE (globalny), dlatego efekt widać na wszystkich kontach. W msconfig (jak również i Autoruns) wpis dobrze widoczny, tylko prawdopodobnie nie skojarzyłeś go z infekcją, zasugerowany "Microsoft Corporation". Dodatkowym katalogiem utworzonym przez infekcję jest "hellomoto". 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [TimeDateMUICallback] C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4755\TimeDateMUICallback.exe (Microsoft Corporation) :Files C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4755 C:\Documents and Settings\Michał\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Michał\Dane aplikacji\Awoq C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\feadv.utw C:\Documents and Settings\Michał\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\gr2w824j.default\extensions\ffxtlbr@Facemoods.com.xpi C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrchdesktop.xml C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\v9.xml :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86}] [-HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\lgusbmodem.sys -- (USBModem) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\lgusbdiag.sys -- (UsbDiag) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\lgusbbus.sys -- (usbbus) :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. Opuść Tryb awaryjny. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware V9 Homepage Uninstaller oraz StopZilla. 3. Są tu odpadkowe komponenty GFI/Sunbelt. Zastosuj narzędzie VClean. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
McDraco Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wielkie dzięki za pomoc. Faktycznie zasugerowany dopiskiem Microsoft dałem sobie na luz z tym.. Hellomoto od początku wydawał mi się podejżany. LOG Z OTL Pomogło, zrobiłem wszystko jak kazałaś. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Sprawa rozwiązana i kończymy: 1. Wyczyść po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\WINDOWS\erdnt, w OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Odinstaluj stare Adobe i Java (KLIK) + zaktualizuj Microsoft SQL Server 2005 (KB913089). Tu spis z Twojej listy zainstalowanych: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216022F0}" = Java 6 Update 22"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216023FF}" = Java 6 Update 26"{8E9DB7EF-5DD3-499E-BA2A-A1F3153A4DF8}" = Adobe Flash Player 9 ActiveX (wtyczka dla IE)"{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-AA1000000001}" = Adobe Reader X (10.1.4)"Adobe Shockwave Player" = Adobe Shockwave Player 11.6"Microsoft SQL Server 2005" = Microsoft SQL Server 2005 FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/ShockwavePlayer: C:\WINDOWS\system32\Adobe\Director\np32dsw_1165635.dll (Adobe Systems, Inc.) PS. Gadu-Gadu 10 = obejrzyj alternatywne programy z obsługą sieci Gadu, mniej inwazyjne dla zasobów: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Opisy: KLIK. . Odnośnik do komentarza
McDraco Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wielkie dzięki jeszcze raz. Zrobiłem zgodnie z tym co napisałaś. Co do gg Mało z tego korzystam. Ale dzieki za uwagę zastosowałem się. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi