Kros Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam, niestety przyplątał mi sie ponownie weelsoft (wersja z przejęciem kontroli nad kamerką). Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego paskudztwa. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Dolącz ten log w kolejnym poście. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Users\KR\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Kros Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 wszystko wykonałem, załączam plik, wygląda na to, że wszystko ok. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 A gdzie log extras? Pisałem o tym wcześniej więc jeszcze jego wykonaj i załącz. Odnośnik do komentarza
Kros Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 dołączam log extras Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Infekcja poprawnie usunięta. Wykonaj kroki kończące temat. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj system do Service Pack 1 oraz wymienione programy do najnowszych wersji: "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416027FF}" = Java 6 Update 27 (64-bit) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216033FF}" = Java 6 Update 27 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi