damianssj6616 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Cześć Mam laptopa z windows 8 x64. Gdy próbuję uruchomić jakiś instalator albo program to dostaję komunikat "system windows nie może odnaleźć pliku K:/... . Sprawdź czy podana nazwa jest prawidłowa. " OTL .com .scr .pif to samo. Narzędzia rsit combofix, taskmgr w podanych rozszerzeniach to samo. Uruchamia się bardzo mała liczba programów np. firefox oraz z autostartu tj. kaspersky pure, utorrent, tuneup. W firefox otwierając nową kartę pojawia się " babylon search " pomimo braku go w zainstalowanych programach czy dodatkach firefox. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Damian Udało mi się za którymś razem wejść w tryb awaryjny i zrobiłem w nim logi OTL-załączam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
damianssj6616 Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Jeśli to ważne to próbując uruchomić jakiś program czasem jest ten komunikat a czasem go nie ma i pojawia się dopiero gdy spróbuję go uruchomić jako administrator. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Temat przenoszę do działu Windows 8. Nie ma tu żadnych oznak infekcji. OTL i ComboFix uruchomiłeś w kuriozalny sposób, planując ich start automatyczny: O4 - Startup: C:\Users\Damian\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ComboFix.exe (Swearware)O4 - Startup: C:\Users\Damian\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\OTL.exe (OldTimer Tools) Udało mi się za którymś razem wejść w tryb awaryjny i zrobiłem w nim logi OTL-załączam. Czy to oznacza, że z poziomu tego trybu objawy nie występują? I czy na pewno problemu nie tworzy Kaspersky PURE? Tak przy okazji: Restrictions in Kaspersky PURE 2.0 operating under Windows 8 W związku z tym, że brak tu danych wskazujących na określoną usterkę, proponuję zrobić Refresh PC wbudowane w Windows 8. Jest to reinstalacja systemu z zachowaniem danych, ale tylko Modern aplikacje będą ocalone, Desktopowe trzeba będzie ręcznie przeinstalować (czyli i Firefox): z klawiatury klawisz z flagą Windows + C > Ustawienia > Zmień ustawienia komputera > Ogólne > Odśwież komputer. . Odnośnik do komentarza
damianssj6616 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Kaspersky sprawdzałem i to nie jego wina. Combo i otl zaplanowałem tak dlatego, że jak pisałem bat, tuneup i utorrent będące w autostarcie startują. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Planowanie ComboFix w taki sposób to zbrodnia. Ten program nie może być uruchamiany w taki sposób. Pomijając już to, nie wypowiadasz się nic na temat funkcji "Odśwież komputer". . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi