Anonim8 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Pika, jeśli tak mogę powiedzić, dostałem przed chwilą testową informację. Sprawdziłem w TB i tam jej nie ma. Możesz podać opcje powiadomień do ewentualnej korekty? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Widzę odpowiedź na forum ale powiadomienia emalią brak. A wcześniej było. Nic nie zmieniałem. Po jakim czasie od PW wysyłane jest powiadomienie? Odświeżałem pocztę kilka razy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Sprawdziłam na testowym koncie i otrzymałam powiadomienie e-mail o PW, tylko że wiadomość jest oflagowana jako "spam".Dlaczego tak się dzieje już mówiłam i aktualizacja rekordów zajmie do 24 godzin. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja nie mam nic. Nawet Spamu. A wcześniej Norton mi kwalifikował powiadomienia normalnie. Nigdy jako Spam. Nadawcą był bodajże aretuza ... małpa ... fixitpc.pl. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Wcześniej był inny nadawca (aretuza ... małpa ... fixitpc.nl), teraz jest picasso małpa i polska domena. Radzę Wam poczekać dobę i zrobimy nowe testy. PS. Nie umieszczaj e-mail wprost w poście. Gratka dla botów spamujących. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Przepraszam. OK. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 teraz jest picasso małpa i polska domena. Radzę Wam poczekać dobę i zrobimy nowe testy. no i wszystko jasne. zmieniam konfig filtru w TB Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Do mnie przyszło po 30 min z nowego adresu. EDYTA Teraz nowe powiadomienie przychodzi prawie natychmiast - zależy od odświeżania automatycznego poczty. Edytowane 7 Listopada 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Radzę Wam poczekać dobę i zrobimy nowe testy. To ja czekam. Na razie nic do mnie nie przyszło z tego co napisaliście. A może ja mam źle ustawione opcje powiadomień z forum? Hm... tylko, że nic nie zmieniałem. Sprawdzałem wczoraj bezpośrednio gmaila i Wasze wiadomości nie przyszły. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Belfegor, Twoje ustawienia powiadomień są w porządku. Hmmm, dziś patrzę w logi i jest masa błędów niemożności wysłania e-mail. Luukowi to podsunę do analizy. EDIT: Wysyłam do Ciebie wiadomość PW, sprawdź czy e-mail przyszedł. Na serwerze potwierdzenie wysłania + w logach brak błędów, wszystko wskazuje na to, że e-mail został wysłany do Ciebie. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wiadomość nie doszła. Usunąłem filtry w TB, chociaż nie sądzę żeby miały coś wspólnego, bo na gmailu też nic nie ma. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Belfegor, nie wiem o co tu chodzi. Wg danych serwera e-mail wysłany, nie został odrzucony. Błędów brak. Dodatkowo, kolejny test z moim alter ego na forum (TestUser) pomyślny = natychmiastowo doszło na Gmail powiadomienie i już nie jest oznaczone jako "Spam". Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 ostatnia wiadomość z forum przyszła drugiego listopada. Tych co napisaliście nie ma na gmailu. Też, nie wiem, co jest grane. Znalazłem Wasze wiadomości. Są na gmailu w folderze Spam. Tylko dlaczego nie są przekazywane dalej? Już odznaczyłem że to nie jest spam. Napiszcie coś teraz Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Proszę do mnie wysłać PW. Bo chyba nie jest ponownie jak w poście #33. Chyba też mam problem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Znalazłem Wasze wiadomości. Są na gmailu w folderze Spam. Tylko dlaczego nie są przekazywane dalej? Belfegor, a jednak "spam" (przecież mówiłam, by to sprawdzić). Wysłałam Ci dwa mail różnymi metodami, jeden wprost przez Webmail, drugi jako wynik napisania PW. EDIT: wieslaw531 do Ciebie też poszło PW. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 wszystko gra otrzymałem maile. mała rzecz a cieszy. Dziękuję Wam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Dwie testowe PW od picasso oraz belfegora. W komunikatorze 1 minutę wcześniej niż w powiadomieniu. Myślę, że wszystko jest OK. Oczywiście napisałem poprzedni post gdyż były PW bez powiadomień. Odnośnik do komentarza
trip017 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 https://www.fixitpc.pl/topic/46-optymalizacja-i-odchudzanie-windows-xp/ Chodzi o to, że pliki reg do pobrania nie są dostępne. Np. https://www.fixitpc.pl/picasso/images/reg/autoendtasks.reg Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Chodzi o to, że pliki reg do pobrania nie są dostępne. podaj dokładnie z którego postu w temacie? drugi link działa, przynajmniej u mnie Odnośnik do komentarza
Luuk Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Thank you for the bug report. I changed the server configuration and .reg files are now available for download. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Podbijam Odkąd zmodernizowali mi nadajnik mam najszybszy internet na świecie. Ale zauważyłem pewną prawidłowość - mianowicie, predkość nie ma nic wspólnego z ładowaniem strony. Prosiłbym o wypowiedź Dawids28 Ogólnie bardzo szybko wchodzę na stronę, wcześniej były z tym duże problemy. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Przywołany do odpowiedzi niniejszym to czynię... Szybkość ładowania stron zależy od wielu czynników, najbardziej od dwóch. Pierwszy to przepustowość, drugi - ping, czyli czas mijający między wysłaniem informacji, a otrzymaniem odpowiedzi na nią. To pierwsze liczy się z oczywistych względów: każda strona internetowa trochę zajmuje, żeby ją przesłać trzeba wykorzystać jakieś pasmo. Im większa przepustowość, tym lepiej, tym szybciej zakończy się wysyłanie danych. Ale uwaga, tutaj do gry wchodzi opóźnienie. Pobranie strony wymaga wysłania wielu żądań (w końcu strona składa się zazwyczaj z bardzo wielu plików), a potem otrzymania i przerobienia odpowiedzi na nie. Działa to tak, że po przesłaniu jakiejś porcji informacji nadawca czeka na potwierdzenie ich odebrania. Jeżeli nie otrzymuje jej w wyznaczonym czasie, wysyła te dane jeszcze raz i znowu oczekuje. Między przesłaniem danych a otrzymaniem odpowiedzi na nie trochę czasu mija, który zazwyczaj jest bezpowrotnie tracony, nadawca nie może bowiem wysłać nowych informacji, jeżeli nie został potwierdzony ich odbiór. Przy dużych pingach nie zawsze da się wykorzystać z tego powodu całe pasmo. Owszem, można regulować wartość parametru o nazwie "Receive Window", czyli rozmiaru porcji danych, które można przesłać między jednym a drugim potwierdzeniem odbioru, ale nie polecam robić tego przy niestabilnych łączach. A połączenia satelitarne charakteryzują się właśnie dużym pasmem, wysokim opóźnieniem i niską stabilnością. Możesz pokazać Net-log i ICSI Netalyzr, żebym nie musiał teoretyzować, ale to generalnie na tym się opiera. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A ja twierdzę, że masz zbyt szybki internet. To jest powód. Skutek jest taki, że przechodzą kolory o wysokich częstotliwościach (niebieski) a nie nadążają te o niskich (czerwony) i stąd rzodkiewka lub pomidorek na nosie ma zbyt dużą składową barwy niebieskiej tak jak całe futro. Będę Cię gnębił aż wrócisz na ziemię. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Możesz pokazać Net-log i ICSI Netalyzr, żebym nie musiał teoretyzować, ale to generalnie na tym się opiera. Log z Net loga owszem ale ten drugi nie bardzo kumam A tak na marginesie netlog stanął na punkcie nr 09 i stał i nagle jak nie pierdyknie do przodu Tak ma być? net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tak ma być. Chodzi o to: http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi