herbatka Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam mam problem z odinstalowaniem tej przeglądarki plus wyskakujący komunikat podczas przeglądania stron : Browser settings change An unknown change was detected on your browser's search settings: Keep my current settings. I am aware of this change and approve it. Z Góry dziękuje za pomoc Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware AVG Security Toolbar, vShare.tv plugin 1.3. 2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 3. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox.. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
herbatka Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 AVG Security Toolbar chyba wczesniej odinstalowałem bo go nie ma teraz... AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 AVG Security Toolbar chyba wczesniej odinstalowałem bo go nie ma teraz... vs. Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\AVG Secure Search Wpis na liście zainstalowanych był, usuwał go AdwCleaner, czyli jedno z dwóch: w niepożądany sposób przestawiłeś kolejność operacji (moja kolejność jest ścisła) i uruchomiłeś AdwCleaner wcześniej lub wejście miało ustawioną niewidzialność na liście. Następnie: podałeś mi zły log z OTL, to jest log z pierwszego uruchomienia a nie po wykonaniu wszystkich operacji. Usuwam go i proszę o świeży skan. . Odnośnik do komentarza
herbatka Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 przedstawiam świeży skan OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Jeszcze jedna uwaga. Jakoś ze zmęczenia tego wcześniej nie zauważyłam ... posłużyłeś się starym AdwCleaner v2.005 (najnowszy to 2.006). Pobierałeś z innego serwisu: # AdwCleaner v2.005 - Logfile created 11/02/2012 at 16:21:48 # Running from : C:\Documents and Settings\user\Moje dokumenty\Pobieranie\AdwCleaner_www.INSTALKI.pl.exe Kierowałam do tematu na forum ze stroną domową programu, tylko tam jest najnowsza wersja. Skutki uboczne użycia starszej wersji: zamieszanie w domyślnych wyszukiwarkach Internet Explorer i więcej naprawiać trzeba. Na przyszłość: proszę pobierać program za każdym razem od nowa i tylko ze strony domowej a nie Instalek i podobnych. To samo dotyczy OTL. 1. Otwórz Notatnik i wklej do niego: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] @="Live Search" "DisplayName"="@ieframe.dll,-12512" "URL"="http://search.live.com/results.aspx?q={searchTerms}&src={referrer:source?}" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] "SuggestionsURLFallback"="http://api.bing.com/qsml.aspx?query={searchTerms}&maxwidth={ie:maxWidth}&rowheight={ie:rowHeight}§ionHeight={ie:sectionHeight}&FORM=IE8SSC&market={language}" "FaviconURLFallback"="http://www.bing.com/favicon.ico" "URL"="http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC" "FaviconPath"="C:\\Documents and Settings\\user\\Ustawienia lokalne\\Dane aplikacji\\Microsoft\\Internet Explorer\\Services\\search_{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}.ico" "DisplayName"="Bing" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9}] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "ROC_roc_ssl_v12"=- "vProt"=- Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG > Uruchom ten plik 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Services avgtp vToolbarUpdater13.2.0 :Files C:\Program Files\Mozilla Firefox\extensions\pdfforge@mybrowserbar.com C:\Program Files\Mozilla Firefox\extensions\wtxpcom@mybrowserbar.com C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\AVG Secure Search C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Common Files C:\WINDOWS\System32\drivers\avgtpx86.sys :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. 3. Porządki po narzędziach: w AdwCleaner użyj Uninstall, w OTL uruchom Sprzątanie. Z Pulpitu możesz usunąć "Stare dane programu Firefox". 4. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 5. Zaktualizuj wyliczone poniżej programy: KLIK. W logu widać wersje: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-AA1000000001}" = Adobe Reader X (10.1.3)"{D5A6D02F-3CBB-4FBF-8F65-C3A6D721E8A4}" = OpenOffice.org 3.2"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin PS. Co do Gadu-Gadu 10 ... Obejrzyj lżejsze i nie męczące tak zasobów systemu alternatywne programy z obsługą sieci Gadu: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Opisy: KLIK. . Odnośnik do komentarza
herbatka Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 FIX.REG - nie mogę otworzyć, wyskakuje błąd że : plik nie jest skryptem rejestru Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 To oznacza, że nie wkleiłeś wszystkiego i pominąłeś obowiązkowy nagłówek pliku: Windows Registry Editor Version 5.00 Odnośnik do komentarza
herbatka Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 ok, dziękuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi