kerpal Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam, w managerze zadań mam 3 procesy których nie ma w autostarcie, sprawdzałem w kilku programach, nie ma ich kompletnie, a za każdym razem się włączają, czytałem o nich że są od nvidii i są całkowicie bezpieczne, aczkolwiek mi nie potrzebne, bo są związane z 3d... chodzi mi o te pliki nvvsvc.exe nvvsvc.exe nvxdsync.exe jak je wyłączyć żeby nie włączały sie za kazdym razem ze startem systemu ?? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 w managerze zadań mam 3 procesy których nie ma w autostarcie, sprawdzałem w kilku programach W jakich programach sprawdzałeś? Te procesy pochodzą od usługi, czyli program musi adresować pokazywanie usług a nie prostego startu. Uruchom services.msc (lub Autoruns i karta Services) i szukaj tam usługi Nvidia Display Driver Service. Jej wyłączenie uniemożliwi uruchamianie wyliczonych procesów. Jeśli z procesów wyniesie się nvxdsync.exe, panel kontrolny nVidia przestanie był dostępny. . Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Już wyłączyłem to z usług i rzeczywiście, panel nvidii nie działa... ale to nie problem ;] rozwiązane, dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi