Arathi Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Witam, mam taki problem: po zainstalowaniu gry zainstalowała mi się też aplikacja Sweetpacks. Usunąłem część aplikacja, ale dalej zostało coś co się nazywa Sweetpacks bundle unistaller. Aplikacja podmieniła mi stronę główną w Firefoxie i wyszukiwarkę. Po przeinstalowaniu Firefoxa wszystko zdaje się wróciło do normy, ale aplikacja ciągle jest. W załączeniu podaje logi. Powiedzcie proszę co i jak zrobić by pozbyć się tego badziewia Sweetpacks. gmer.txtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania, przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
Arathi Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Proszę bardzo. W załączniku. AdwCleanerS1.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Posługujesz się starą wersją AdwCleaner v2.005. Najnowsza to 2.006. Przecież podałam skierowanie do posta z linkiem do strony domowej ... Pobierz + uruchom ponownie. Niestety użycie starszej ma niepożądane konsekwencje (naruszenie domyślnego Bing w Internet Explorer) i trzeba to będzie odtwarzać. . Odnośnik do komentarza
Arathi Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Zarzucam w załączniku. O IE nie trzeba się martwić, i tak nie używam. AdwCleanerS2.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Żaden AdwCleaner nie usunął tego wpisu "Sweetpacks bundle unistaller". Poza tym, trzeba naprawić szkody poczynione przez AdwCleaner w wersji 2.005. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] @="Bing" "URL"="http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC" "DisplayName"="@ieframe.dll,-12512" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{0C43FE6B-E881-4AFC-B384-4AEBC90047E8}] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Zatwierdź import do rejestru. 2. Potwierdź, że pozycja "Sweetpacks bundle unistaller" zniknęła z listy. . Odnośnik do komentarza
Arathi Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Zniknęło. Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Na zakończenie: 1. W AdwCleaner użyj Uninstall. 2. W Dzienniku zdarzeń jest błąd WMI numer 10. Napraw: KB2545227. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Zaktualizuj Office 2010 (instalacja pakietu SP1) oraz wtyczki Adobe Flash w Firefox i Internet Explorer: KLIK. Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi