student Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Aplikacja ta jest przeznaczona do Windowsa 8 ale jednak nie ma w sobie zabezpieczeń przed uruchamianiem na starszych systemach. Gdy zauważyłem że aplikacja podmienia pliki systemowe procesu instalacji nie szło już przerwać, Aplikacja zażądała ponownego uruchomienia i tak też zrobiłem. po ponownym uruchomieniu otrzymałem taki komunikat: a aplikacja zenitalne to część aplikacji choć nie ma jej w auto starcie, postanowiłem więc cofnąć system o 3 dni do "Punktu kontrolnego systemu". następnie kilka razy otrzymałem taki komunikat: a próba przywrócenia sytemu zakończyła się fiaskiem, ponieważ przerwała się w 1/3 przy przywracaniu plików. Po sprawdzeniu że nie działają mi przez tą instalacje żadne programy oparte na IE8 i tym samym przeglądarka nie chce się uruchomić (po uruchomieniu ze skrótu przez chwilę kursor się kręci i przestaje a aplikacji nie ma w Task Manager). A o tym świadczą następujące komunikaty: czasem wytąpi też błąd read/written: Postanowiłem więc podmienić plik msvcrt.dll na oryginalny z płyty instalacyjnej przy pomocy konsoli odzyskiwania(podmiana zakończyła się pomyślnie). JEDNAK NIE ZMIENIŁA NIC problem jest pomimo podmiany pliku. uruchamiając OTL otrzymałem następujący komunikat(taki sam jak pierwszy): nie mam pojęcia jakie logi będą jeszcze wymagane ale podczas skanu OTL otrzymałem 2000-3000 razy następujący komunikat: log jakoś się zrobił ale nie jestem pewien jego poprawności ze względu ww. błędu jedynym rozwiązaniem jakie jest z tej sytuacji jakie mogę wykonać to reinstalacja systemu, jednak nie mogę go wykonać bo w wakacje reinstalowałem system a mam go na licencji OEM i nie wiem czy nie będę zmuszony go rejestrować telefoniczne czego się trochę obawiam. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Na szybko, nie wiem czy ten wynalazek powinien działać na RTM ? MS w finalnej wersji zablokował oficjalne ścieżki do przywracania klasycznego menu Start. Wydaje mi się, że użyta aplikacja była dobra tylko dla Windows 8 DP i CP. Co do aktywacji systemu, nie widzę problemu, posiadasz wersję z licencją VLK, więc na uczelni mają dostęp do nowych kluczy, wystarczy poprosić o nowy. Trochę namieszałeś. Mogłeś zainstalować "8Start", działa wyśmienicie, pełna wersja kosztuje grosze. http://www.dobreprogramy.pl/Start8,Program,Windows,33789.html http://www.youtube.com/watch?v=IoIlUi0-9Rw Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Flame Ale on zainstalował aplikację Windows 8 na Windows XP. student Rób Przywracanie systemu odkręcające wersje plików. W związku z tym, że pliki Przywracania systemu w XP się nie uruchamiają poprawnie po przebitce, zrób Przywracanie systemu via bootowalny ERD Commander: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 LOL, rano zerknąłem i dopiero teraz widzę. Mimo wszystko, Start 8 na Windows 8 daje radę i to nawet bardzo. Odnośnik do komentarza
student Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Po wypaleniu płyty miałem BoSD, z pendrive też się tak kończyło więc zainstalowałem system od nowa. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi