ThomasM Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam W załączniku pliki z OTL. Próbuje wykonać w trybie awaryjnym log z gmer tylko problem mam taki że nie mogę zaznaczyć wszystkich opcji z prawej strony z góry na dół, ale właśnie wyczytałem że na system 64 bit nie działa więc wszystko jasne. Będę wdzięczny za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Próbuje wykonać w trybie awaryjnym log z gmer tylko problem mam taki że nie mogę zaznaczyć wszystkich opcji z prawej strony z góry na dół. Dlatego jeszcze tego loga nie dołączyłem. Posiadasz system 64-bit, GMER nie jest zgodny z x64 i nie działa poprawnie. Odpada. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Leja\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\0tbpw.pad :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. Blokada zniknie. 2. zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
ThomasM Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam ponownie W załączniku nowy log po skrypcie OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Infekcja została pomyślnie usunięta. Możesz przejść do czynności końcowych: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. To skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną z trojanem. Możesz też odinstalować McAfee Security Scan Plus, prawdopodobnie to wślizgnęło się jako sponsor w paczce Adobe Flash / Reader (nieuważna instalacja, nie odznaczono tego). 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Zaktualizuj Windows i wyliczone poniżej programy: KLIK. Twój raport przedstawia, że Windows 7 nie ma SP1 oraz są zainstalowane wersje: 64bit- Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216034FF}" = Java 6 Update 34"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A90000000001}" = Adobe Reader 9 - Polish"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE) ----> sprawdź wersję"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Firefox) ----> już jest najnowsza"ENTERPRISE" = Microsoft Office Enterprise 2007"Mozilla Firefox 14.0.1 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 14.0.1 (x86 pl) Zaktualizuj Windows (pakiet SP1 i reszta łat), Office (pakiet SP3) i Liska. Stare Adobe i Java odinstaluj przed nałożeniem najnowszych wersji. . Odnośnik do komentarza
ThomasM Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Dziękuję Proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi