Max17b Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam ! Mam szybkie pytanie. Czy przy maksymalnym obciążeniu w Wiedźminie 2 ( wszystkie ustawienia na maksa + uberpróbkowanie + vsync ) temperatura karty GTX 670 Gigabyte OC 71 stopni Celsjusza jest ok ? Normalnie w idle mam 32 stopni Celsjusza ? Nigdy większej nie miałem w grze więc ta jest największa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wg producenta procesora max temperatura to 97 st C. I tej nie należy przekraczać. Odnośnik do komentarza
Max17b Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Czyli nie mam powodu do obaw ? W innych grach maksymalne temperatury to 54-67 st C. przy czym 67 Crysis w maksymalnych ustawieniach z vsync. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Czyli nie mam powodu do obaw ? Tego nie wiem. Wszystko zależy od stanu układu chłodzenia, jego wydajności, zabezpieczeń sterownika, softu i monitorowania temperatur. Nie gram. To tylko ogólne informacje. Odnośnik do komentarza
Max17b Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Podobno ta karta posiada jedno z najlepszych chłodzeń dostępnych na rynku z trzema wiatrakami. Karta kupiona niecały miesiąc temu. Nie ma żadnych artefaktów, ani błędów podczas korzystania z karty. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jak już wiesz, temperatura nie jest extremalna. Postaraj sie zbić o kilka stopni (dodatkowy wentyl). Odnośnik do komentarza
Mikouaj Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wiedźmin 2 potrafi wycisnąć z karty siódme poty. Moja też miała większą temperaturę niż przeciętnie przy innych grach, także nie martwiłbym się tym raczej. Odnośnik do komentarza
Max17b Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mikouaj ---> Dzięki za komentarz. Faktycznie w Wiedźminie 2 temperatura jest najwyższa. Przy innych grach jest w granicach 65 maks st.C. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi