Vasto Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam, mój problem polega na co kilku minutowym zawieszaniu systemu poprzez proces NT Kernel & System który podczas swojej nadmiernej aktywności zużywa 80%-100% pamięci procesora. wygooglowałem podobny problem na innym forum http://peb.pl/logi-do-sprawdzenia/671702-system-nt-kernel-and-system.html lecz porady na nim zawarte nie pomogły mojemu komputerowi. Podobno jest to rootkit lecz Malwarebytes' Anti-Malware niczego nie wykrył. Posiadam Windows 7 64bit a procesor to Core 2 duo E8400 3,0 Results of screen317's Security Check version 0.99.5 Windows 7 (UAC is disabled!) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: avast! Free Antivirus WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware CCleaner Java 6 Update 20 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.1.53.64 Adobe Reader 9.3.4 Mozilla Firefox (3.6.8) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent avast AvastSvc.exe avast AvastUI.exe ```````````````````````````````` DNS Vulnerability Check: GREAT! (Not vulnerable to DNS cache poisoning) ``````````End of Log```````````` Extras.Txt OTL.Txt Malwarebyte.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Brak podstaw do szukania infekcji. Temat migruję do działu Windows 7. Drobne uwagi: do deinstalacji śmieci Windows Searchqu Toolbar + Bandoo (to on zainstalował ten śmieciarski pasek) + DAEMON Tools Toolbar. I dostosuj się do zastrzeżeń Security Check. wygooglowałem podobny problem na innym forum http://peb.pl/logi-d...and-system.html lecz porady na nim zawarte nie pomogły mojemu komputerowi. To Cię kompletnie nie dotyczy. Bity różne. Widzę, że rzuciłeś się na ComboFix i próbowałeś go uruchamiać. x64 nie jest obsługiwane. Podobno jest to rootkit lecz Malwarebytes' Anti-Malware niczego nie wykrył. Aktualnie na Windows 7 x64 jest możliwy tylko jeden typ rootkita zdowodowany jako realnie istniejący w przyrodzie a obchodzący obostrzenia x64: w MBR. Do diagnostyki stosuje się inne narzędzia: MBRCheck oraz Kaspersky TDSSKiller (oba mają support dla x64). mój problem polega na co kilku minutowym zawieszaniu systemu poprzez proces NT Kernel & System który podczas swojej nadmiernej aktywności zużywa 80%-100% pamięci procesora. Objaw jest ogólnikowy i nie ma szczegółowych danych. Ogólnie, obciążenie na tym rodzaju procesu sugeruje problem z którymś sterownikiem zainstalowanym w systemie, a może to być "każdy" sterownik. Wstępnie mógłbyś przeprowadzić bardziej precyzyjną diagnostykę via Performance Toolkit, tak jak w tym przewodniku: KLIK. Moja kolejna sugestia to od razu sprawdzić czy to nie Hamachi / Tunngle. Już miałam przynajmniej trzy przypadki komputerów z Windows 7, które zachowywały się nienormalnie po instalacji tego softu (BSOD z power failure oraz strasznie ślamazarny system). Odinstaluj także przestarzały SpeedFan, zamontował 32-bitowy sterownik. . Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi