avertos Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Używam ciągle tego polecania w konsoli cmd ale musze co chwile wchodzić jak włącze kompa w cmd i wpisywać ręcznie ping 8.8.8.8 -t Jak napisać skrypt który sam mi uruchomi tą komende? Chyba ze znacie inny sposób na sprawdzanie pingu i wyswietlanie go jakos na pulpicie czy gdzieś. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Chcesz mieć cały czas podgląd pingowania do Google DNS, który będzie się uruchamiał po starcie systemu? Czy po prostu jakiś skrót, który to odpali od razu bez wpisywania komendy? Odnośnik do komentarza
avertos Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 A bedzie to jakoś zakłócało internet? Chce mieć stabilny net i czasem po prostu wgląd kiedy jest dobry ping, a kiedy nie. Więc te 2 opcje mogą być. Możesz coś zaproponować, ja znam tylko to co napisałem. Edit: Nie rozumiem takiego nabijania postów: Chcesz mieć cały czas podgląd pingowania do Google DNS, który będzie się uruchamiał po starcie systemu? Czy po prostu jakiś skrót, który to odpali od razu bez wpisywania komendy? zwykłe potwierdzenie pytaniem tego czego chce a jak juz napisalem że tak to 0 odzewu.. to po co to pisales? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A ja nie rozumiem, czemu się unosisz. "Nabijanie postów". No cóż, dawno mnie o to tutaj nikt nie oskarżył. Czasami nie mam możliwości od razu odpowiedzieć, czasami - jak teraz - zapominam o temacie. A bedzie to jakoś zakłócało internet? Nie, raczej nie będzie. Chyba, że masz wybitnie słabe połączenie. Sam ping generuje stosunkowo mały ruch. A moje pytanie bierze się stąd, że nie wiem, czy chcesz mieć od razu po starcie widoczne okienko z pingiem, czy chcesz mieć jakiś skrót na pulpicie, który klikasz i masz podgląd pinga. Jeśli to pierwsze, no to prosta sprawa. Załatwiasz to jednym poleceniem wykonanym raz z uprawnieniami admina: REG ADD HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ /v Ping /t REG_SZ /d "ping -t 8.8.8.8" Jeśli to drugie: utwórz sobie na pulpicie zwykły plik tekstowy ping.bat o zawartości ping -t 8.8.8.8 i klikaj go w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza
avertos Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jeśli to pierwsze, no to prosta sprawa. Załatwiasz to jednym poleceniem wykonanym raz z uprawnieniami admina: REG ADD HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ /v Ping /t REG_SZ /d "ping -t 8.8.8.8" A jak potem to usunąć i gdzie mam te polecenie wpisać? tez do bata? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A jak potem to usunąć Poleceniem REG DELETE HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ /v Ping gdzie mam te polecenie wpisać? tez do bata? Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi