maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam. Przed chwilą zainstalowało mi się jakieś dziadostwo PC Defender Plus wywala fałszywe alarmy o wirusach i blokuje dostęp do większości programów. Prosze o pomoc, komputer w pracy i jestem zablokowany z robotą... OTL.txt http://wklej.to/bNw1X Extras.txt http://wklej.to/5Ju0G Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Logi z OTL zrobione z poziomu niewłaściwego konta, czyli budowanego w system Administratora a nie konta użytkownika: Computer Name: DAMIAN | User Name: Administrator | Logged in as Administrator. Konta mają kompletnie inne rejestry i foldery. Jeśli infekcja działa po stronie danego konta, brak jej widoczności z poziomu innego konta. Proszę się w Trybie awaryjnym przelogować na właściwe konto i zrobić nowe logi OTL. Obowiązkowym logiem jest też GMER. Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Niestety jak wejde w tryb awaryjny na swoim koncie to PC Dofender blokuje OTL... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czy na pewno to się dzieje w Trybie awaryjnym z obsługą Wiersza polecenia? Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 W trybie awaryjnym z oblsuga sieci... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czynna sieć to niedobra sprawa, zwyky Tryb awaryjny wypróbuj, a jeśli nie zadziała to wyraźnie sugeruję: wejdź w Tryb awaryjny z obsługą Wiersza polecenia. Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 OTL http://wklej.to/zMikK Extras http://wklej.to/niycT za chwilę postaram się dodać GMER Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Tak, w nowych logach pełna perspektywa. Przechodzimy do usuwania: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found. O4 - HKCU..\Run: [pcdfsvc] C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\pcdfdata\75212hdgfsh.exe () O16 - DPF: {8FFBE65D-2C9C-4669-84BD-5829DC0B603C} "http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/ultrashim.cab" (Reg Error: Key error.) :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\pcdfdata C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\PC Defender Plus :Reg [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Code Store Database\Distribution Units\Microsoft XML Parser for Java] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. Blokada powinna ustąpić i możesz wyjść z Trybu awaryjnego. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz ten zaległy GMER. . Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Ok dziękuje. Co do gmera to podczas skanowania wszystko zniklo... to normalne? Pojawił się pusty ekran i żadnego efektu czy pliku z logiem. EDIT. Wykonałem ten skrypt i załączyłem komp. w trybie normalnym. Niestety nie mogę żadnej aplikacji załączyć w tym otl czy gmer bo wyskakuje mi okienko "otwieranie za pomocą" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Niestety nie mogę żadnej aplikacji załączyć w tym otl czy gmer bo wyskakuje mi okienko "otwieranie za pomocą" Przez nieuwagę nie załączyłam tej linii w skrypcie: O37 - HKCU\...exe [@ = 4g] -- Reg Error: Key error. File not found Pobierz z przyklejonego OTL w wersji COM i spróbuj uruchomić: KLIK. Co do gmera to podczas skanowania wszystko zniklo... to normalne? Pojawił się pusty ekran i żadnego efektu czy pliku z logiem. Nie, to nie jest normalne, pusty ekran nie powinien mieć miejsca. Zaś plik z logiem nie powstaje automatycznie, należy go ręcznie zapisać. . Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czyli mam teraz wkleić jeszcze raz wszystko łącznie z tym co wcześniej wklejałaś i z tą linijką z ostatniego postu i wykonać czy tylko ta ostatnią linijkę? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Nie, masz zrobić nowy log z OTL w wersji COM (a nie EXE), ponieważ musi być sprawdzone co się wykonało z poprzedniego podejścia. Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Nowy log z OTL http://wklej.to/8NP4E Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Czyli robimy poprawkę: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O37 - HKCU\...exe [@ = 4g] -- Reg Error: Key error. File not found :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Nastąpi restart systemu. 2. Nowy log z OTL zbędny. Wypowiedz się tylko wyraźnie czy po w/w skrypcie zaczęły się otwierać pliki EXE. . Odnośnik do komentarza
maciek1921 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Teraz wszystko działa. Dziękuję bardzo za udzieloną pomoc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Możemy przejść do wykończeń tematu: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Zaktualizuj wyliczone poniżej aplikacje: KLIK. W logu widać wersje: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216017FF}" = Java 6 Update 19"{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A83000000003}" = Adobe Reader 8.3.1"{E84E470E-F672-45E2-8058-BA1F5A7CAFF0}" = OpenOffice.org 2.0.2"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE)"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Opera/Firefox) Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi