karol Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam wszystkich Forumowiczów. Miałem zainstalowany Sanboxie,byłem bardzo zadowolony,do czasu reinstalacji (naprawy) systemu.Ponowna instalacja ,poszło ok.Niestety,przy próbach uruchomienia przeglądarki...",SBIE2306 Nie można zlokalizować katalogu użytkownika: [C0000022 / 11] SBIE2304 Inicjalizacja procesu Start.exe zakończyła się niepowodzeniem" Odinstalowałem,przeczyściłem rejestr,ponowna instalacja,znów to samo...Zabieram się za deinstalację,a tu zasadzka! Panel sterowania-usuń programy-brak sandboxie! CCleaner-brak sandboxie, start-wszystkie programy-brak sandboxie! Na pulpicie natomiast ikona programu,w tray-u,także... Z pulpitu usunąłem,z powiadomieniem,że usuwam tylko skrót,by usunąć program muszę przejść do panelu sterowania... Tu pytanie,czy da się to wszystko wyczyścić,wyprostować,potem jeszcze raz zainstalować program? Jakaś ingerencja w rejestr,czy program,który pomoże w rozwiązaniu problemu? Będę wdzięczny za każdą pomoc i zainteresowanie.Jeśli w niewłaściwym miejscu,proszę o przeniesienie i wyrozumiałość. system xp home,sp3 pozdrawiam,k Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Przejdź do folderu, w którym masz zainstalowaną SandBoxie i stamtąd ręcznie uruchom deinstalator. do czasu reinstalacji (naprawy) systemu. Ponowna instalacja ,poszło ok.Chodzi o instalację nakładkową? Przed jej wykonaniem odinstalowałeś SandBoxie? Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Jaką masz wersję Sandboxie ? Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Przejdź do folderu, w którym masz zainstalowaną SandBoxie i stamtąd ręcznie uruchom deinstalator. Chodzi o instalację nakładkową? Przed jej wykonaniem odinstalowałeś SandBoxie? Niestety,nie odinstalowałem. System był "nałożony" z obrazu(ghost).Na nakładce nie było sandboxa... W sandbox-C,jest tylko folder z tym powiadomieniem,które wkleiłem do posta,oraz folder RegHive... W program files-sandboxie,nie ma opcji uninstal... próbowałem 3.44,oraz 3.442 Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Zobacz najnowszą 3.48, trochę to dziwne bo podobno właśnie 3.442 miała rozwiązywać ten problem wynikający z KB979683. Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Zobacz najnowszą 3.48, trochę to dziwne bo podobno właśnie 3.442 miała rozwiązywać ten problem wynikający z KB979683. 3.48,ta właśnie jest w tej chwili na dysku.. Program files-start.exesandboxie,wywołuje okno: wklej kod zakupu...,czyli trza się tego badziewia pozbyć całkiem z dysku... Wcześniej,po m-cu ,chyba,pojawiało się okno z propozycją kupna pełnej wersji,ale po odczekaniu kilku sekund,otwierał się program... Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie ma możliwości klikania ? Bo ja mam licencję lifetime i nie wiem czy coś zmieniali w tej kwestii, było kilka zmian związanych z licencjami ale klikanie chyba zostawili. Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie ma możliwości klikania ? Bo ja mam licencję lifetime i nie wiem czy coś zmieniali w tej kwestii, było kilka zmian związanych z licencjami ale klikanie chyba zostawili. Na moje,problem jest w tych komunikatach z pierwszego posta... Coś po prostu poszło nie tak,i trzeba system uwolnić od starych wpisów,usunąć pozostałości.Tylko jaaak....?! Odnośnik do komentarza
nescafe Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 zobacz komputer\c:\windows\instaler tam powinieneś mieć instalator sandboxie ja przynajmniej tam go wytropilem . jest tu u mnie na vista Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 zobacz komputer\c:\windows\instaler tam powinieneś mieć instalator sandboxie ja przynajmniej tam go wytropilem . jest tu u mnie na vista W C/WINDOWS/ jest folder Sandboxa,ale jest to tylko plik txt Odnośnik do komentarza
nescafe Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Karol mam sandboxie na kompie i sprawdzałem z ciekawości w files nie ma instalatora co jest dziwne wiec otworzyłem folder sandboxi w programach i kliknąłem PPM na odinstaluj sandboxie - pokaz lokalizacje pliku i znalazłem instalator w c:\windows\installer odpaliłem go i zaczął się proces odinstalowania . spróbuj może ci się uda odinstalować jak tam go znajdziesz.ja mam viste wiec moze jest inaczej na xp Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 W C/WINDOWS/ jest folder Sandboxa,ale jest to tylko plik txt Sprawdzasz C:\WINDOWS czy C:\WINDOWS\Installer? Spróbuj w Start > Uruchom > wkleić polecenie: C:\WINDOWS\Installer\SandboxieInstall32.exe /remove Przy założeniu, że w ogóle jest deinstalator natywny..... Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Nescafe, nic z tego.... , Picasso, nic z tego.... ,pomocy.... Dziękuję za zainteresowanie Jest jeszcze to... C/d&S//All users/Menu Start/Programy/Sandboxie/Odinstaluj Sandboxie/,ale wtedy.... Odnośnik do komentarza
Barnaba Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Sprawdź, czy posiadasz następujący klucz rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Updates \ Windows XP \ SP4 \ KB979683 Jeżeli nie, to go utwórz i zrestartuj komputer. Teraz zainstaluj Sandboxie 3,46 . Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam, Sprawdziłem,nie mam tej poprawki,i nie mogę jej pobrać z nieznanych mi powodów...Jakiś komunikat o niezgodności wersji językowej czy coś... Co do samego sandboxa,po wykonaniu instalacji nakładkowej wersji,którą zlinkowałeś,nadal te same komunikaty jak w poście nr1,ale przynajmniej udało się go odinstalować Ikony z pulpitu poznikały. Czy znajdzie się rada ,by móc korzystać z tego softu? pozdrawiam,k. Odnośnik do komentarza
Barnaba Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Masz utworzyć podany klucz rejestru, a następnie zainstalować Sandboxie. Odnośnik do komentarza
karol Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Masz utworzyć podany klucz rejestru, a następnie zainstalować Sandboxie. Przepraszam za brak odzewu,ale w nawale spraw codziennych,nie dało się usiąść przy kompie...Zrobiłem,co zalecałeś,powiodło się !!! Dziękuję serdecznie-DUŻY BROWAREK! Pozdrawiam,Karol Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi