MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam Mój problem polega na tym, że w połączeniach sieciowych mam takie coś(nieustanne "łączenie"): "Zdjęcie "asdfg" http://zapodaj.net/0...2a6d0c.jpg.html Internet w przeglądarce działa, natomiast w grach nie np. Counter Strike brak serwerów, nie działa łączenie przez konsole, nfs world 10sekund gry i "Utracono połączenie". Co próbowałem robić: -przywracanie systemu -reinstall gier -reinstal karty sieciowej -wyłączenie zapory Nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale proble pojawił się mniej więcej po instalacji Oracle VirtualBox. Logi: IpConfig: Zdjęcie "poiuu" http://zapodaj.net/7...d11ac3.jpg.html netLog- w załączniku. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Poganianie nic nie da, nie spędzam całego życia na forum. Na kilometr widać, że Windows XP jest przerabiany, a to nie służy jego stabilności. Proponuję zainstalować czysty od zera i sprawdzić. Log z Net-log niekompletny. Daj programowi skończyć się wykonywać (potrwa do 15 minut). Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 A więc tak: -xp nie jest "czysty" jest to przeróbka by darecki -formatu nie chce robić gdyż mam tam za dużo ważnych danych -log z netLog byl niekompletny zamieszam nowy. Pozdrawiam Edit1: Zapomianiałem dodać, że z Team Speakiem wogóle się nie łączy... net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Winny jest albo system (tak, przeróbki XP są w stanie naprawdę wiele rzeczy zepsuć), albo konfiguracja Netia Spot. Masz dostęp do http://192.168.1.254? Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Nie dostępu nie mam (trzeba hasło podac) ale mogę przekazać coś administratorowi sieci.. .. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Prawdę powiedziawszy, nie wiem, czego konkretnego szukać. Nie znam tego routera. Zacząłbym od wyłączenia filtrowania (o ile jest taka opcja dostępna) i firewalla. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ok wszystko wskazuje na błąd ze strony sieci.. tylko co teraz zrobić? jakie porty mam odblokowac czy może trzeba zmniejszyć poziom zabezpieczeń? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A masz teraz dostęp do konfiguracji routera? Zrób logi z OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Dostępu nie mam ale jak będe wiedział co zrobić to załatwie sobie i dostęp:D Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A ja nie wiem, co zrobić, dopóki nie masz dostępu. Napisz chociaż, jakie to dokładnie urządzenie. Poza tym, mamy tutaj jeszcze przerabiany Windows XP, nie będę ukrywał, że moim zdaniem jest on źródłem problemów. Możesz zrobić sobie obraz systemu, wypalić na zewnętrznym nośniku, zainstalować czysty system i na nim sprawdzić działanie sieci. Jeśli nie będzie problemów - to masz odpowiedź (modyfikowany XP jest wadliwy), jeśli problem będzie występował nadal - przywrócisz sobie stary system z lustra, a problemów będziemy szukać gdzieś indziej. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 100% jest to wina sieci bo mam dwa systemy... Tą podróbkę xp i oryginala 7 i na obu występuje ten sam problem.... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wykonaj log z poziomu Windows 7 i wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Problem rozwiązany-byly zablokowane porty. Dziekuje za pomoc, temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi