Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam serdecznie ! Po kliknięciu dwukrotnym na folder folder się nie otwiera, jedynie wyskakuje folder na pasku zadań jednak nie jest widoczny na pulpicie jego zawartość. Kliknięcie prawym przyciskiem myszy i opcja otwórz też nie skutkuje. Nie działają tylko foldery i przed chwilą doszedł jeszcze google chrome. Oto moje logi: http://wklej.org/id/853831/OTL http://wklej.org/id/853833/ Extras Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Temat przenoszę wstępnie do działu Windows, nie wykluczam jednak Hardware. Oznak infekcji brak. Dla świętego spokoju sprawdź czy coś widzi Kaspersky TDSSKiller. W systemie są jeszcze minimalne ślady po adware Babylon, ale to sobie na teraz darujemy, nie ma to żadnego znaczenia dla problemu. Natomiast: 1. Usuń odpadki po odinstalowanym oprogramowaniu zabezpieczającym (McAfee + Ad-aware) oraz pozbądź się / zaktualizuj określone: Uruchom Autoruns i w karcie Drivers skasuj Lbd. Zresetuj system. I możesz skasować z dysku plik C:\Windows\System32\drivers\Lbd.sys. Przejdź w Tryb awaryjny Windows i użyj specjalizowany czyściciel McAfee Consumer Product Removal Tool. Jest tu zainstalowana wersja Secunia PSI 2.0.0.4003. Stara, odinstaluj. Najnowsza to 3.0.0.4001 2. W Dzienniku zdarzeń są błędy wskazujące na awarię poziomu sprzętowego: Error - 2012-10-22 15:07:43 | Computer Name = Dzastinka_ | Source = Microsoft-Windows-WHEA-Logger | ID = 18Description = Wystąpił krytyczny błąd sprzętowy. Zgłoszone przez składnik: rdzeń procesora Źródło błędu: 3 Typ błędu: 256 Identyfikator procesora: 0 Widok szczegółów tego wpisu zawiera dodatkowe informacje. Pierwsze co przychodzi na myśl: stan aktualizacji BIOSu oraz sterowników. . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Kaspersky nic nie wykrył :/ czy moge przejść do trybu awaryjnego bez usunięcia tego pliku ponieważ nie mogę folderu otworzyć :/ ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 CTRL+SHIFT+ESC i w Menedżerze procesów z menu Plik > Nowe zadanie i tu: - Jeśli Autoruns nie był stosowany, wskazać do niego ścieżkę dostępu, program uruchomić, usunąć sterownik Lbd i restart. - Następnie tą samą metodą uruchom cmd i wpisz komendę del C:\Windows\System32\drivers\Lbd.sys Dopiero po tym operacja w Trybie awaryjnym z usuwaczem do McAfee. . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 sterownik usunełam, natomiast jak wpisuję komendę to mi wyskakuje "odmowa dostępu" w oknie cmd :/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 "Odmowa dostępu": - Czy zresetowałaś system po usunięciu sterownika? To konieczne, by go odładować z pamięci. - Po drugie, uruchom cmd na uprawnieniach administracyjnych. Czyli w Menedżerze zadań kliknij w opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników", co zmieni kontekst uprawnień, a następnie w menu Plik > Nowe zadanie > zaznacz opcję "Utwórz to zadanie z uprawnieniami administracyjnymi" i wklep cmd. . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 zrobiłam wszystko i nadal nie działa chociaż Google Chrome już działa, w trybie awaryjnym wszystko działa elegancko. A co do awarii sprzętu to miałam uszkdozoną płyte główną i była wygrzewana i może dlatego ten błąd :/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 zrobiłam wszystko i nadal nie działa chociaż Google Chrome już działa, w trybie awaryjnym wszystko działa elegancko Skoro Tryb awaryjny wykazuje różnicę, to nasuwa się, by sprawdzić czy aby Avast nie bruździ. Testowo go odinstaluj, popraw narzędziem Avast Uninstall Utility. . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 bez zmian :/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 To przetestuj czy start na tzw. czystym rozruchu robi różnicę: KB929135. . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Cały czas źle :/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 A co do awarii sprzętu to miałam uszkdozoną płyte główną i była wygrzewana i może dlatego ten błąd :/ a nie przypadkiem karte graficzną? podaj pełną specyfikację sprzetu, logi z Hwinfo, oraz opisz dokładnie, co sie wydarzyło , że sprzet musiał być naprawiany http://www.hwinfo.com/download32.html Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 sprzet musiał być naprawiony ponieważ płyta główna poszła (podobno w HP 6735s jest wadliwa fabrycznie płyta główna) - laptop sie nie załączał a było słychać wentylator i klawisze migały. log http://wklej.org/id/854389/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Post nr2 , aktualizacja biosu. Jest nowsza wersja. Jeśli nie pomoże to nie wiem, albo zmiana płyty albo nowy lapek. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Po kliknięciu dwukrotnym na folder folder się nie otwiera, jedynie wyskakuje folder na pasku zadań jednak nie jest widoczny na pulpicie jego zawartość. Sprawdź czy tu nie ma przypadkiem prostego haczyka czyli ... otwieranie folderów poza widocznością obszaru roboczego Pulpitu. Przychodzą mi na myśl dwa warianty: - Otwórz Panel sterowania. W pasku adresów wpisz Komputer i ENTER. Jeśli otworzy się zawartość mojego kompa (co działa w tym widoku jak "folder"), to zamknij to okno (Windows zapamiętuje ostatnią pozycję ekranową). Następnie spróbuj otworzyć dowolny folder tradycyjną drogą. - Prawoklik na Pulpit > Personalizuj > Ekran > Zmień ustawienia ekranu > co tu się pokazuje (podwójny / pojedynczy display)? . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 tylko jak otworzyć panel sterowania albo personalizuj jak żadne okno nie wyskakuje ? mogę zrobić to w trybie awaryjnym ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czyli nie tylko zwyczajne foldery nie startują ale też specjalne skróty powłoki jak Panel sterowania etc? W Trybie awaryjnym wszystko działa, dlatego akcje z poziomu tego trybu są niewiarygodne. Sprawdź czy da radę otworzyć Panel sterowania w taki sposób: w Menedżerze zadań > Plik > Nowe zadanie > C:\Windows\System32\control.exe . Odnośnik do komentarza
Dzastinka88 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Nie działają takie rzeczy jak właśnie panel sterowania, moj komputer i inne foldery :/ nie da rady otworzyć przez menadzera zadan :/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi