snookie Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Witam, Wiem ze tych tematow bylo juz wiele ale kazdy przypadek jest inny opisze krotko o co mi chodzi. Otoz od pewnego czasu przy podlaczaniu kazdego dysku zewnetrznego wyskakuja mi same skroty i kiedy w nie klikam otwieraja sie nowe okienka. Zapewne to jakis wirus natomiast nie moge go niczym usunac ani nawet wykryc :/ Obecnie mam Windowsa 7 wersja 64 bitowa, i w tej chwili brak antywirusa ( przez przypadek skasowany ). W zalaczeniu przesylam pliki z OTL. W razie jakichkolwiek brakow prosze o info postaram sie w miare moich mozliwosci pomoc . Z gory dzieki wielkie za pomoc i pozdrawiam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 W systemie działa infekcja. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKU\S-1-5-21-1006994454-2966411666-1677556623-1001..\Run: [bbumun] C:\Users\Maciek\AppData\Roaming\Bbumun.exe () :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Skoro dyski zewnętrzne były modyfikowane, to podaj także log z USBFix (widzę pobrany) z opcji Listing, wytworzony przy podpiętych tych urządzeniach. . Odnośnik do komentarza
snookie Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Punkt 1 zrobiony i oczywiscie potrzebne pliki OTL.Txt UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 O ile infekcja z systemu usunięta, to interwencji wymaga urządzenie. Są na nim szkodliwe skróty, a dane właściwe zostały ukryte. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files H:\*.lnk rd /s /q H:\$RECYCLE.BIN /C rd /s /q H:\RECYCLER /C attrib /d /s -s -h H:\* /C Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. 2. Zrób nowy log USBFix z opcji Listing. . Odnośnik do komentarza
snookie Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Wszystko zrobione UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Akcje pomyślnie wykonane, urządzenie oczyszczone i dane wyglądają na nim normalnie. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Na liście zainstalowanych masz pozycję adware Deinstalator Strony V9. Pozbądź się tego. 2. Wyczyść po narzędziach: odinstaluj USBFix, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Zaktualizuj Silverlight oraz Office 2010 (instalacja pakietu SP1): KLIK. . Odnośnik do komentarza
snookie Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Wszystko dziala baaaardzo dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi