wieslaw531 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Post #21 i zgoda na zerowanie. Czy możesz utracić wszystko z dysku włącznie z drugą partycją? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 tak można. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Na podstawie SMART raczej nie liczyłbym na ten dysk - ale to moje prywatne zdanie na podstawie doświadczenia. 1. Uruchom mhdd -> typowa konfiguracja -> wybierasz dysk -> mhdd go widzi -> wklepujesz erase + Enter. Nie 2 x F4. 2. Wszystkie dane na całym dysku zostaną nadpisane wartościami "0". Tracisz wszystko. 3. Będą pytania o zgodę i numer sektora -> Enter. 4. Czekasz na zakończenie procesu. 5. Ponownie wybierasz dysk -> F4 -> strzałka na pozycję Remap -> Spacja dla zmiany na ON -> F4. 6. Wykonujesz ponowny skan -> 2 razy F4 (wszystko na OFF) i wklejasz obrazek z wynikami + drugi ze SMART. 7. Zakładam, że masz drugi komp. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zrobiłem dwa skany jeden po zrobieniu remap a drugi po normalnym skanowaniu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Praktycznie nie widzę efektów. Albo jest to brak możliwości naprawienia albo coś źle robiłeś. Nie został naprawiony sektor oczekujący na remapowanie. I nadal niepokoi mnie atrybut 187. Czy masz możliwość podpięcia tego dysku do innego komputera? Pytam bo dobrze byłoby mu zrobić test Benchmart w HDTune. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 niestety nie mam takie możliwości. Co do poprzednich czynności zrobiłem tak jak napisałeś erase enter następnie 0 enter 0 enter i po paru sekundach wyskoczyło ,że czynność wykonana. @edit. Jedyne co posiadam to starsze skany dysku ale wtedy również ten dysk był uszkodzony może ci coś pomogą w diagnozie. http://wklej.to/KMz9R < HWiNFO32 http://wklej.to/4X4ow < Crystal http://img26.imageshack.us/img26/8572/dyskn.jpg Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Co do poprzednich czynności zrobiłem tak jak napisałeś erase enter następnie 0 enter 0 enter i po paru sekundach wyskoczyło ,że czynność wykonana. Wykonałeś zerowanie od sektora nr 0 do sektora nr 0. Czyli wogóle co potwierdza szybkość wykonania. Zerowanie trwa tyle czasu co skan. Czy po pierwszym 0 nie masz propozycji wartości ostatniego sektora? Czy w oknie miałeś poprawnie rozpoznany dysk? Czy użyłeś opcji F2 w celu rozpoznania parametrów dysku? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Rzeczywiście pomyliłem się zamiast przepisać pojemność dysku napisałem zero. Ponownie Zeruje odezwę się jak skończy skanować. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Teraz poszło dobrze. Znikł sektor oczekujący na remapowanie. Próbuj instalować system i soft. Dysk nie wykazuje problemów - chociaż atrybut 187 mnie niepokoi. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 ok Windows wgrany sterowniki również . Jakieś jeszcze skany sprawdzić dysk ? Ps: Jaki zestaw ochronny polecasz ? przed formatem nie posiadałem nic a teraz jakoś chcę bardziej chronić komputer póki jest świeżutki. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Dla spokojności pobierz HDTune i wykonaj test Benchmark - pełny i pokaż obrazek. Ja od wielu lat korzystam z NIS - licencja na trzy kompy. Innych nie stosowałem więc trudno mi coś proponować. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Strasznie " muli " na dodatek nie mogę zainstalować SP poprzez Window Update . Również nie mogę zainsntalować IE 8 bo mój Windows niby nie obsługuje . Mam oryginalną viste. Muszę łatać jak an razie system ale nie wiem od czego zacząć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Benchmark powinien być wykonany przy wyłączonych wszystkich aplikacjach bo szybkość transferu jest zafałszowana. Wyłącz wszystko co masz uruchomione poza HDTune, odczekaj na moment kiedy led użycia dysku przestanie mrugać i ponownie uruchom Benchmark. Daj obrazek. Reszta problemów później w zależności od wyników testu. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Mam jeszcze jeden problem tym razem wyniknął z mojego pospiechu podczas instalowania windows chciałem podzielić dysk na partycje i coś chyba klikałem źle albo nie wykrywa mi drugiej partycji i posiadam tylko dysk C 133 gb . Da rade jakoś to naprawić ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jeżeli Benchmark był wykonany zgodnie z moimi zaleceniami - wyłączone wszystko włącznie z przeglądarką to ja mogę tylko napisać, że dysk nadaje się na przycisk do papierów. I to jest Twój podstawowy problem. Działasz na dwóch kompach? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 tak jeden jest mojego brata a drugi mój z tym ,że mój jest tylko do podstawowych czynności + ewentualnie Gra Counter - strike , League of Legends . Myślisz ,że dało by rade na tym dysku funkcjonować ? Ps: Z partycją już dałem rade . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jak pisałem - nadaje się na przycisk do papieru lub na szczura na dawnej wiejskiej zabawie. Tak powinien wyglądać taki obrazek: Popatrz na wartości po prawej stronie u siebie i u mnie. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 ok tak więc trzeba będzie zbierać kasę na nowy dysk na razie prowizorka ten będzie chodził . Na koniec dodam ,że Zrobiłem nowy test gdyż zauważyłem coś ciekawego mianowicie wchodząc w : Komputer > właściwości Klasyfikacje miałem na 1.0 klikałem w index i grafika oraz grafika w grach miałem 1 kliknąłem znaleziono nowy sprzęt coś się zaczęło ładować i nagle wszystko się odwiesiło a wydajność wskoczyła na 5.9. Wiem ,że dysk do wymiany ale nagle zmieniło się na takie wartości . Tak więc serdecznie dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jest dużo lepiej. Zapomniałem właśnie poprosić o obrazek z Menadżera Urządzeń. Pokaż go. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 http://wklej.to/Nxsxf <HWiNFO32 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jest OK. Sprawdź dla pewności - MU -> Widok wg połączeń -> Kontroler Intela SATA - czy na nim jest podpięty dysk. Dodatkowo -> Komputer -> PPM -> Właściwości - interesuje mnie wersja SP. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 ok dodałem nową partycje dysku ta co brakowało i najnowszy raport chyba się poprawiło . Windows nie ma sp nawet nie mogę go automatycznie Update . pobrałem już Sp 1 oraz 2 czekam na twoje polecenie czy instalować. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zacznij od instalacji SP1. Spróbuj zainstalować poźniej SP2. Jeżeli nie przejdzie to uruchom Windows Update instaluj aktualizacje. Może być tego dużo i kilka restartów. Musisz doprowadzić do stanu gdzie w systemie jest SP2 + wszystkie aktualizacje po SP2. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 ok mam już Windows SP2 teraz trwają ostatnie poprawki . Co proponujesz jeszcze aktualizować coś zmienić ewentualnie rady ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jeżeli Menadżer Urządzeń nie pokazuje wykrzykników to jest OK. Rakiety z tego nie będzie. Pomyśl o zmianie dysku. A obecnie możesz próbować zaktualizować sterowniki chipsetu ze strony producenta płyty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi