Skocz do zawartości

Komputer późno się włącza.

Lukasz15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam komputer stacjonarny firmy PC2. Posiadam go 3 lata i zaistniał mi taki problem gdyż chce włączyć komputer klikam na włącznik i nie reaguje tzn nie chce się włączyć dopiero po paru lub kilkunastu minutach łapie i się włącza ,czasami miałem tak że jak się włączał to zalogował sie spokojnie bez szwankowań i zaczął się sam resetować ..., Ja z tatem czyścimy komputer raz na parę miesięcy , i jaka może być tego przyczyna ? może coś uszkodziliśmy podczas czyszczenia,i od czego może to zależeć ?, jak to naprawić,ile ewentualnie będzie kosztowała naprawa ?.Za Pomoc będę wdzięczny .Pozdrawiam Łukasz.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Procesor : intel pentium E5200 2,50 ghz,800mhz fsb,2mb l2

Płyta główna : Gigabyte chipset intel g 31

Pamięć ram: 3GB DDR2, 800mhz

Dysk Twardy:320GB,SATA 2

Napędy: DVD+/- RW philips lightscribe DL ,Czytnik kart pamięci

Karta graficzna : Nvidia geforce (nie pamiętam modelu) 128mb ram

Karta dzwiękowa: zintegrowana HD Audio 5.1

Karta sieciowa :Ethernet 10/100/1000 Mbps

Miałem formata , chyba to dla mnie bardziej było korzystniejsze bo miałem W Viste Home premium i się długo włączał . i to wkurzało rodziców teraz o niebo szybciej chodzi komputer sunrise Seven tylko otworzyłem i popatrzałem co tam jest itp ale nie używałem żadnych opcji.Jutro wrzucę zdjęcie naklejki z zasilacza .,A co do tego SP1 Co to jest i czy to przeszkodzi w Wyborze Zasilacza ? i jakie są wady jak się tego nie ma ? .

Zasilacz do oceny pod kątem jakości (chodzi o producenta). Prawdopodobnie do wymiany.

Bateria - to element na płycie głównej (pastylka), który podtrzymuje ustawienia BIOS. Spokojnie do wymiany we własnym zakresie.

Ma zbyt niskie napięcie i to mogło powodować również problemy ze startem kompa.

Lokalizacja - Manual do płyty głównej.

Oczywiście można oddać kompa do serwisu ale należy uważać kto to jest.

Może się okazać, że wystawi rachunek, zapłacisz a problemy pozostaną.