Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Witam. Mam komputer stacjonarny firmy PC2. Posiadam go 3 lata i zaistniał mi taki problem gdyż chce włączyć komputer klikam na włącznik i nie reaguje tzn nie chce się włączyć dopiero po paru lub kilkunastu minutach łapie i się włącza ,czasami miałem tak że jak się włączał to zalogował sie spokojnie bez szwankowań i zaczął się sam resetować ..., Ja z tatem czyścimy komputer raz na parę miesięcy , i jaka może być tego przyczyna ? może coś uszkodziliśmy podczas czyszczenia,i od czego może to zależeć ?, jak to naprawić,ile ewentualnie będzie kosztowała naprawa ?.Za Pomoc będę wdzięczny .Pozdrawiam Łukasz. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Kolego zasilacz ci pada. Zmień go póki wcześnie i najlepiej na jakiś markowy. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja jestem mało rozgarnięty w jednostkach komputerowych , gdzie ten zasilacz znajduje się ?,i ile on będzie kosztował ?. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Zasilacz masz w komputerze (ta skrzynka od której odchodzą wszystkie kable). Ile będzie kosztował? Rozrzut cenowy jeśli chodzi o zasilacze jest duży w zależności od jego mocy i marki. Podaj najpierw konfigurację komputera (podzespoły) to wtedy się dobierze odpowiedni. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Procesor : intel pentium E5200 2,50 ghz,800mhz fsb,2mb l2 Płyta główna : Gigabyte chipset intel g 31 Pamięć ram: 3GB DDR2, 800mhz Dysk Twardy:320GB,SATA 2 Napędy: DVD+/- RW philips lightscribe DL ,Czytnik kart pamięci Karta graficzna : Nvidia geforce (nie pamiętam modelu) 128mb ram Karta dzwiękowa: zintegrowana HD Audio 5.1 Karta sieciowa :Ethernet 10/100/1000 Mbps Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ktoś doradzi ale musi mieć pewne informacje. Pobierz HWInfo KLIK -> zainstaluj -> uruchom i pokaż obrazki z zakładki System Summary oraz drugi z Sensors. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ok zainstalowałem i zrobiłem 3 screeny z tego co chciałeś Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 W systemie brak SP1. Widzę SunriseSeven. Jeżeli używałeś to życzę powodzenia. Bez komentarza. Dodatkowo otwórz obudowę i zrób zdjęcie naklejki na zasilaczu i pokaż. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Miałem formata , chyba to dla mnie bardziej było korzystniejsze bo miałem W Viste Home premium i się długo włączał . i to wkurzało rodziców teraz o niebo szybciej chodzi komputer sunrise Seven tylko otworzyłem i popatrzałem co tam jest itp ale nie używałem żadnych opcji.Jutro wrzucę zdjęcie naklejki z zasilacza .,A co do tego SP1 Co to jest i czy to przeszkodzi w Wyborze Zasilacza ? i jakie są wady jak się tego nie ma ? . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 SP1 - Service Pack 1 pobierasz przez Windows Update. Po instalacji ponownie uruchamiasz Windows Update i instalujesz pozostałe poprawki po wydaniu SP1. Dotyczy to bezpieczeństwa systemu. Zasilacz to odrębny temat i bardzo istotny dla funkcjonowania komputera. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 aha , Ja pobiore Te SP1 ,ja wczoraj miałem tego formata więc nawet aktualizacji nie zainstalowałem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Zdecydowanie usuń Sunrise Seven i absolutnie nie używaj. Info o zasilaczu konieczne. Do wymiany bateria na płycie głównej. Do kupienia w sklepie komputerowym. Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ok,ja jutro podam zdjęcie tego zasilacza bo teraz to późno a po drugie mam komputer w pokoju rodziców a oni śpią i nie chce robić hałasu . Odnośnik do komentarza
Lukasz15 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 to Bateria na płycie głównej poszła czy Zasilacz ? Mój tata myśli czy nie oddać komputera do naprawy że by to zrobili itp .. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Zasilacz do oceny pod kątem jakości (chodzi o producenta). Prawdopodobnie do wymiany. Bateria - to element na płycie głównej (pastylka), który podtrzymuje ustawienia BIOS. Spokojnie do wymiany we własnym zakresie. Ma zbyt niskie napięcie i to mogło powodować również problemy ze startem kompa. Lokalizacja - Manual do płyty głównej. Oczywiście można oddać kompa do serwisu ale należy uważać kto to jest. Może się okazać, że wystawi rachunek, zapłacisz a problemy pozostaną. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi