Radical01 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Witam, ja również mam kłopot z ukash'em. Odinstalowałem adebe flash playera i jave, zaktualizowałem avasta. Przesyłam logi i prosze o napisanie skryptu do wyrzucenia drania. Z góry serdeczne dzięki. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Odinstalowałem adebe flash playera i jave No i po co? Jeszcze będziesz je instalował na nowo bo tak jedno jak i drugie jest potrzebne podczas korzystania z sieci. Tego się nie usuwa tylko aktualizuje do najnowszych wersji a to jest różnica. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Adapter | On_Demand | Unknown] -- -- (Winsock - Google Desktop Search Backup Before Last Install) DRV - File not found [Adapter | On_Demand | Unknown] -- -- (Winsock - Google Desktop Search Backup Before First Install) DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- system32\DRIVERS\tclondrv.sys -- (tclondrv) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\x\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\DRIVERS\adiusbaw.sys -- (adiusbaw) IE - HKU\S-1-5-21-839522115-1606980848-682003330-1003\..\URLSearchHook: {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - No CLSID value found FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT1060933&SearchSource=3&q=" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Web Search" [2009-01-25 16:54:06 | 000,000,000 | ---D | M] (Freecorder Toolbar) -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\mq53bx2t.default\extensions\{1392b8d2-5c05-419f-a8f6-b9f15a596612} [2008-06-19 18:53:24 | 000,000,912 | ---- | M] () -- C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\conduit.xml :Files C:\Documents and Settings\x\Menu Start\Programy\Autostart\ctfmon.lnk C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\reweivmaet.pad C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\lsass.exe :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Radical01 Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Dzięki za szybką odpowiedź i skrypt. No i po co? Jeszcze będziesz je instalował na nowo bo tak jedno jak i drugie jest potrzebne podczas korzystania z sieci. Tego się nie usuwa tylko aktualizuje do najnowszych wersji a to jest różnica. Wiem. Mozliwe, że troche spanikowałem Wygląda na to że już jest w porządku. Przesyłam nowy log. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Temat prowadzi Landuss, więc to on zada kolejne instrukcje. Ale co do Adobe i Java to przecież ja to każę w przyklejonym właśnie deinstalować przed nałożeniem nowych wersji (aktualizacja Java tworzy duplikaty wejść, stara Java + nowa, stare i tak trzeba usunąć). Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Infekcja poprawnie usunięta. Teraz bierz się za punkty końcowe: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj system do Service Pack 3 oraz wymienione programy do najnowszych wersji: Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 6.0.2900.2180) "Mozilla Firefox (3.5.2)" = Mozilla Firefox (3.5.2) Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Radical01 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Zrobione. Jest ok. Jeszcze raz dzięki za wszystko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi