asarttag Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 logi Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Mógłbyś się nieco wysilić z porządniejszym opisem problemu, to nie ma znaczenia, że my z zamkniętymi oczami wiemy o co chodzi. Próbowałeś używać jakiś skrypt do OTL, jeśli brałeś z innych tematów = nie będzie działać. Skrypty są unikatowe, pasują tylko i wyłącznie do jednego systemu i momentu z którego zrobiono logi z tegoż systemu. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [sNTSearch] C:\Users\Ja\AppData\Local\Microsoft\Windows\1179\SNTSearch.exe () DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Windows\system32\drivers\EagleXNt.sys -- (EagleXNt) :Files C:\Users\Ja\AppData\Local\Microsoft\Windows\1179 C:\Users\Ja\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Default_Page_URL"=- "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{62FA1D7C-3A63-403C-A12D-7173ECE2C824}" [-HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany). 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
asarttag Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wykonałem skrypt komputer został odblokowany. O to nowy log: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Usuwanie przeprowadzone pomyślnie. Wykończenia: 1. Notuję niespójność, log pokazuje konfigurację Google Chrome, ale nie ma takiego wejścia na liście zainstalowanych. Jeśli Google Chrome zostało odinstalowane, to przez SHIFT+DEL skasuj poniższe foldery z dysku: C:\Program Files\Google\Chrome C:\Users\Ja\AppData\Local\Google\Chrome Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > skasuj klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Google\Chrome 2. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Zaktualizuj wyliczone poniżej aplikacje: KLIK. W logu widać zainstalowane wersje: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java 6 Update 31"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217004FF}" = Java 7 Update 4"{89F4137D-6C26-4A84-BDB8-2E5A4BB71E00}" = Microsoft Silverlight"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE) -----> sprawdź wersję"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Firefox) ----> już jest najnowsza FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@Microsoft.com/NpCtrl,version=1.0: c:\Program Files\Microsoft Silverlight\5.1.10411.0\npctrl.dll ( Microsoft Corporation) PS. Co do zainstalowanego Gadu-Gadu 10 ... poczytaj o alternatywnych programach z obsługą tej sieci: KLIK. Propozycje: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi