dragolice Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Wyskoczyło mi coś takiego gdy zajrzałem do tematu Darmowe komunikatory internetowe. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 dragolice Ja też to czasem mam na tym temacie. Temat jest po prostu strasznie "bogaty" i ciężki do ładowania przez forum. To co ewentualnie możesz zrobić (poza zignorowaniem po prostu tego komunikatu), to w ustawieniach swojego profilu na forum zmienić liczbę wyświetlanych postów na stronę, skracając tzn. wzrośnie liczba stron tematu. To zmiana globalna i dotknie każdego tematu na forum. Zmiana ta też spowoduje, że indeks komunikatorów w spisie nie będzie działał jak należy, ponieważ są tam linki dobrane do domyślnego układu forum. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W ustawieniach miałem liczbę 40 postów na 1 stronie, pewnie stąd ten błąd. Mogę tak zostawić? Czy to się będzie odbijać na wszystkich tematach? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W ustawieniach miałem liczbę 40 postów na 1 stronie, pewnie stąd ten błąd. Mogę tak zostawić? Czy to się będzie odbijać na wszystkich tematach? Nie powinno, natomiast większy problem jest tutaj: "AMD Sempron 1600Mhz (8 x 200) 2800+" To już niestety słaby procesor, jak na obecne wymagania stawiane przez software. Na 1,8 GHz też miałem podobne problemy, na 2x2 GHz nie widziałem tego od daaawna. BTW. Cztery lata temu kupiłeś tego proca? Ta seria (Sempron) ma dobre 7 lat. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Domyślne ustawienia forum to: 20 na stronę. Skoro dałeś tam podwójność, to jest rzeczywiście na tym temacie "większa moc przerobowa", by wyświetlić stronę. Tak, zmiana jest globalna. Dotknie każdego tematu na forum. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Np. w tym temacie mam 40 postów na 1 stronie i nie widzę czegoś takiego. To zależy od tego jak długi jest post? Czy może jak DawidS28 wspomniał procesorka? Edit: Nie wiem co mi wtedy w sklepie wcisnęli. Byłem jeszcze mały i kompletnie się na tym nie znałem Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Np. w tym temacie mam 40 postów na 1 stronie i nie widzę czegoś takiego. Ale porównaj ten temat z tamtym. Tamten waży znacznie więcej w KB, więcej tekstu, więcej obrazów. Tak, może mieć znaczenie jaki masz procesor w kontekście przetwarzania rozbudowanych tematów. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 To zależy od tego jak długi jest post? Tak. Czy może jak DawidS28 wspomniał procesorka? Tak. To zależy od tego, ile Twój komp może na raz przerobić. Skrypty są w JavaScript, więc wszystko spada na przeglądarkę użytkownika, w konsekwencji na procesor. Można by to napisać w PHP (chociaż wcale nie wszystko), ale wtedy robotę dostanie serwer z forum. Pamiętasz IPS z SE? Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) Widocznie ustawiłem za wysoko poprzeczkę, jak na mój procesor Powrót na 20 rozwiązuje problem. Niestety nie wiem co to IPS Edytowane 5 Września 2010 przez picasso Temat wydzieliłam w osobny, jako nie powiązany stricte z aktualizacją. //picasso Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Niestety nie wiem co to IPS Lepiej nie pytaj Błąd bazy danych, pojawiający się w najmniej spodziewanym momencie i blokujący dostęp do forum. Na SE występujący praktycznie codziennie. Powodem jest zła konfiguracja forum IPB lub - częściej - słaby, przeciążony serwer. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 No to już jestem w domu Pamiętam to cholerstwo Tylko nie wiedziałem jak się to nazywa. Temat można już na kluczyk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi