gjon Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Proszę o czywiście o pomoc w oczyszczeniu systemu i dodatkowo, czy mogę liczyć na dokładne wskazanie pliku, który odpowiada za tę infekcję? Proszę o to, bo próbowałem ambitnie sam się dobrać do tematu, korzystając z Waszych wczesniejszych porad, ale nie udało mi się gadziny namierzyć. ------------------ edit: 15:07: Mam nadzieję, że jeszcze nic nie zrobiliście w mojej sprawie, bo udało mi się namierzyć "mieszacza" (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\msconfig.dat) i wyłączyć za pomocą "autoruns" z pakietu Sysinternals. Potem już poszło z górki - system pracuje prawidłowo. I tak dziękuję Wam za setki przerobionych przypadków Extras.Txt OTL.Txt Edytowane 18 Października 2012 przez gjon Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 To nie koniec. Pliki na dysku są dwa (msconfig.dat + msconfig.ini), a także w systemie jest zainstalowane adware. Skoro system już odblokowałeś, to przejdź do tej części zadań: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj AVG Security Toolbar, pdfforge Toolbar v6.3. 2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
gjon Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Przepraszam, ale nie będę mógł wykonać kolejnego kroku, gdyż niecierpliwy znajomy już zdąrzył mi podwędzić ten notebook. Nim go jednak wydałem pousuwałem wszystkie toolbary, uruchomiłem - zgodnie z wcześniejszymi poradami - Adwcleanera i przeprowadziłem dodatkowe skany Malwarebytes (wywalił to msconfig.ini, którego rzeczywiście nie zauważyłem) oraz HitmanPro. Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi