Anonim8 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Przypomniał mi si św. pamięci Obywtel GC i jego kawałek "Nie pytaj mnie o Polskę" . O ile tekst wybacza wszystko Polsce, o tyle ja wstydzę się że jestem stąd. Cholera wie, może jestem nazbyt wrażliwy albo niespełna rozumu. Wynik dzisiejszego meczu też mnie nie satysfakcjonuje. pada sobie deszczyk, pada sobie równo raz spadnie na trawkę, raz spadnie na g..wno gówno jest tlusciutkie i raczej obslizłe woda po nim spłynie, ale gorzej z trawą zwłaszcza jeśli trawa jest tu narodowa, wtedy przyjacielu afera gotowa Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Mnie tam nie jest wstyd. Mi jest żal 2 miliardów złotych z których ktoś kropnął do kieszeni..a to było z moich podatków!!! Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Powiadam Ci, jakiem Flame, Belfegorze, wstyd i jeden wielki cyrk, może ktoś się znajdzie i to gówno zaorze, ale i tak pozostanie smród. SHAME Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Cyrk? Wstyd? Panowie, nad ludźmi siadającymi na trybunach wisi realne niebezpieczeństwo. Ilu widzów może pomieścić Stadion Narodowy? 58 tysięcy? http://a1.nie.com.pl/art26436.htm Ewentualne zawalenie to kilkaset katastrof smoleńskich i zła sława naszej stolicy na wieki. To dopiero byłaby tragedia. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 A może czas zmienić przeznaczenie tego obiektu na zgodny z wyglądem - kosz. Schody wytrzymały napór kibiców - wystarczy tam zainstalować taśmociągi do transportu odpadów bytowych. Drenaż płyty jest, brak odpowiedniej izolacji blokującej bezpośredni przepływ "soku" ale to raczej pryszcz w stosunku do kosztów utrzymania. I już tylko krok do uruchomienia produkcji dendrobeny. Same plusy - trzeba tylko poczekać na okres rozwoju i trzepać kasę wśród wędkarzy nad Wisłą. A jest bliziutko. Nawet nie trzeba budować punktów sprzedaży. Przynajmniej częściowo zarobi na swoje utrzymanie. Jak temat nie wypali to podobnie jak to zrobili Portugalczycy trza wziąć kredyt i to rozebrać. Będzie taniej. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Polska zaczela mnie smieszyc kiedy 10 lat temu wyjachalem za chlebem. Mialem w kraju komore, samochod sluzbowy, laptopa, dziesiatki klientow, 12 godzin pracy dziennie i.....1600 zloty na miesiac. Jedna uwowa podpisana z klientem dawala firmie do 50 000 PLN (piecdziesieciu tysiecy) Po przyjezdzie do Irlandi dostalem 100 euro dziennej stawki (mialem okazje pracowac siedem dni w tygodniu) czyli 700 euro tygodniowo. Waluta dochodzila w tym czasie do poziomu 4.8 PLN za euracza jakies pytania? Teraz Polska mnie przeraza; Ennis, mala miejscowosc http://en.wikipedia.org/wiki/Ennis ma system stadionow jak tu widac; http://imageshack.us...338/ennise.jpg/ Bylem tam dzisiaj o 14-tej na meczu Rubby. Lalo naprzemiennie caly dzien. Stalem w polbutach na lekko wilgotnej trawce. Stadion do Hurlingu ma nawierzchnie sztuczna o jakiej mozna pomazyc. Stadion do lekkiej ma trawke jak pole golfowe i tartan o najwyzszej jakosci z osmioma biezniami . (Troche sportow w zyciu uprawialem w Polsce i wiem co widze i po czym chodze). To jakis koszmar czytac i ogladac te [Filtr wulgaryzmów]y wypisywane i wygadywane o wielkosci Rzeczpospolitej. UL (uniwersytet w Limerick) ma kilka stadionow ze sztuczna nawierzchnia do kilku dyscyplin. Ktos powie, ze to uniwersytet - ok, ale pipidowka jaka jest Newport (10 km od Limerick na drodze R503) ma moze kilka tysiecy mieszkancow i ...ma stadion do rubby oraz oddzielny stadion ze !!! sztuczna trawa do soccera + traningowy. Kazda wieksza wies ma lepszy lub gorszy stadion. Smieszny kraik ze smiesznymi politykami i smieszna organizacja zycia. Ludzie w wiekszosci fajni i inteligentni. Co tam wlasciwie nie trybi? Wszyscy wszystkich oszukuja? Nie wracam chyba, ze mnie deportuja Wam wszystkim bardzo wspolczuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi