robson Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Witam Proszę o kontrolne sprawdzenie logów w związku z podejrzeniem popularnej ostatnio infekcji ze Skype. Dodatkowo od kilku dni ma kłopoty częstym zawieszaniem się explorer.exe oraz innych aplikacji. Pozdrawiam Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Zasady działu na temat tytułowania tematów (zmieniam): KLIK. Przedstaw skąd "podejrzenia infekcji ze Skype". W logach nic nie widać. PS. Co to za kuriozalna ilość plików typu C:\Users\ROBERT\Desktop\XO.partnumerki.rar na Pulpicie? . Odnośnik do komentarza
robson Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam Podejrzenie infekcji ze Skype powstało po ostatniej fali wiadomości w stylu "Czy to Twój nowy obraz profil? + link". W jeden z takich linków kliknąłem, ale nic nie instalowałem. Pliki o schemacie nazwy C:\Users\ROBERT\Desktop\XO.partnumerki.rar powstały podczas dzielenia obrazu iso za pomocą programu WinRAR, zostały one niby usunięte przed wykonaniem logów z OTL. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 zostały one niby usunięte przed wykonaniem logów z OTL Otwórz swój log z OTL (jest ogromny, ponad 1MB!) i popatrz co w nim jest ... Tysiące tych plików na Pulpicie. Tak więc albo logi z OTL zostały zrobione jednak przed usuwaniem, albo pliki zostały tylko pozornie usunięte. . Odnośnik do komentarza
robson Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Witam Logi z OTL na 100% były wykonane po usunięciu pliko z pulpitu. Do mojego pliku OTL.txt zajrzałem przed moją pierwszą odpowiedzią dzisiaj, rzeczywiście w logu jest ponad 6000 plików o tym schemacie nazwy co wskazuje na ich pozorne usunięcie. Proszę o pomoc w usunięciu tych plików. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jeśli usuwałeś wprost z Pulpitu widzianego na ekranie, a nie z katalogu Desktop, to prawdopodobnie załatwiłeś tylko tyle plików ile się mieściło na ekranie. Tyle tysięcy obiektów na pewno się nie zmieściło w polu widzenia i reszta poza krawędziami "monitora". Usuń zbiorowo te pliki z linii komend (nie przez eksplorator, bo przy takiej ilości może się coś zawiesić w okienkach): Start > w polu szukania wpisz cmd > wklej komendę: del /q C:\Users\ROBERT\Desktop\XO.part*.rar . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi